'Dance Parade nieuwe stijl' op komst voor 2015

Peter Güldenpfennig | 13 november 2013
events


Het lijkt erop dat de comeback van de Rotterdamse Dance Parade dan eindelijk een feit is. De gemeenteraad wil met een nipte meerderheid weer een vorm van de Dance Parade laten terugkomen. Burgemeester Aboutaleb geeft aan open te staan voor 'Dance Parade nieuwe stijl'. Geweldig nieuws, vindt evenementenorganisatie JMR.

Geen Dance Parade zoals het was

'Alles met Dance Parade oude stijl, daar zal ik geen vergunning voor geven. Ik sta wel heel graag open voor een nieuw dancemodel in de stad', zei Aboutaleb tegen RTV Rijnmond.

Evenementenorganisator JMR zei eind september al dat ze achter de schermen bezig zijn met een nieuwe Dance Parade voor 2015. Sinds 2010 wordt de parade niet meer georganiseerd vanwege de aangescherpte veiligheidsmaatregelen van de gemeente Rotterdam. Die werden ingevoerd na de strandrellen in Hoek van Holland in 2009.

Besluit in de maak

'Veiligheidstechnisch was de oude formule uitgewerkt en niet meer in de hand te houden', geeft Jasper Scholte van JMR toe. 'Maar dit nieuwe verhaal doet recht aan orde en veiligheid. We moeten zorgen dat raddraaiers het niet verpesten voor alle andere feestvierders.' Binnenkort gaat JMR samen met de burgemeester en de overkoepelende organisatie Rotterdam Festivals in gesprek over het nieuwe concept. 'Dat de Dance Parade nieuwe stijl door de gemeenteraad is, dat is natuurlijk een goed teken. Het wordt tijd dat we Rotterdam internationaal weer op de kaart gaan zetten op dancegebied!' Veel meer wil Scholte er nog niet over kwijt. 'De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium. Als er witte rook is, vertellen we graag meer. Maar we gaan dit eerst met z'n allen op poten zetten. Yes we can!', roept hij enthousiast.

JMR spreekt bewust nog steeds over een Dance Parade, de kans dat het in 2015 weer een parade wordt is volgens de organisatie dus groot. Of dat wordt goedgekeurd door de gemeente is nog de vraag, want Aboutaleb geeft dus aan zijn handtekening niet te zetten onder een vergunning voor Dance Parade oude stijl. Of dat ook voor het paradeconcept geldt, zal dus moeten blijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws