Clublife Magazine mediapartner van Dancefair 2014

Partyscene redactie | 12 februari 2014
events


Op 15 en 16 februari verzamelt producer- en dj-talent zich weer in de Jaarbeurs in Utrecht op de Dancefair, het grootste evenement voor dj's, producers, professionals en geïnteresseerden in elektronische muziek.

Clublife EDM Magazine is officieel mediapartner van Dancefair 2014. Logischerwijs zijn we beide dagen groots aanwezig en doen we uitgebreid verslag vanaf de beursvloer. De kans is bijzonder klein dat je ons niet tegenkomt. We hebben een eigen stand, maar we zullen ook overal op de beurs ons gezicht laten zien zodat thuisblijvers niets hoeven te missen!

Dancefair 2014

Met meer dan tweehonderd seminars, workshops en panels op het programma, is Dancefair het grootste educatieve evenement in de hedendaagse elektronische muziekscene. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer uit te verkopen.

Van produceren tot wetgeving rondom muziek, inspiratie opdoen en dj-en, elk aspect van muziek zal worden besproken door meer dan zestig bekende artiesten en professionals uit de scene. Op de grote expositievloer (ruim tweeduizend vierkante meter) zullen daarnaast merken als Ableton, Native Instruments, Roland en Universal Audio hun nieuwste producten demonstreren. Dancefair host ook de ‘Demo Drop’, waar producers hun muziek aan meer dan zeventig bekende labels kunnen laten horen.

dancefair

Gevarieerd programma

Dancefair verwelkomt bezoekers in een van de meest futuristische conventieruimtes van Nederland, The Supernova en de Media Plaza van de Jaarbeurs Utrecht, waar plek is voor 2500 mensen in zeventien zalen.

In de zalen ‘The Workflow’ en ‘In The Studio With...’ onthullen topartiesten hun muzikale geheimen. In ‘Hey DJ’, georganiseerd door Pro DJ School, worden kant en klare tips en trucs gegeven voor zowel geavanceerde als startende dj’s, denk aan onderwerpen als stage performance, netwerken en andere essentiële informatie.

Time management

Het nieuwe programmaonderdeel ‘Make Music – Your Life’ is een initiatief van de Australische artiest Mike Monday. Hij ontwikkelde een cursus om producers te helpen met hun writers block en problemen met time management. ‘De fout die ik vele producers zie maken is dat ze proberen om hun werk in de studio te scheiden van al het andere wat ze doen. Ik zie dit herhaaldelijk bij zowel beginners als wereldwijd bekende supersterren’, legt Mike uit. ‘Ik vind het leuk om bij Dancefair aanwezig te zijn om dj’s en producers te helpen met hun dagelijkse uitdagingen als artiest.’

Meer weten? In Clublife Magazine 4.2013 (nu verkrijgbaar) lees je een uitgebreid artikel over de Dancefair 2014. Ook houden we je op de hoogte via updates op onze website en onze social media-kanalen. Zie je ons? Say hi!

Bekijk hier de Aftermovie van Dancefair 2013:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws