Nieuwe twists op Extrema

Nikki Veerbeek | 17 februari 2014
events


Over krap vijf maandjes kunnen jij en duizenden andere danceliefhebbers weer uit je dak gaan op Extrema Outdoor. Het festival bij Aquabest te Eindhoven verwelkomt dan een extra podium, waar een muzikale verrassing te horen is. Met de kersverse area wordt namelijk een gloednieuwe dancestroming geintroduceerd. Directeur Marcel Mingers hoopt dat het geliefde dancefestival, waarvan deze zomer de negentiende editie plaatsvindt, hiermee wordt klaargestoomd voor de nieuwe generatie feestgangers.´Kwaliteitshouse van de toekomst´, noemt hij het. ´We willen voorop blijven lopen.´ De area is niet de enige verandering, Extrema is volop bezig met innovatie.

Oude sound in ander jasje

Extrema gaat met de vernieuwing eigenlijk ´back to the old´, terug naar de kernwaarden. Het festival introduceerde eind jaren negentig het zogenaamde Future Funk-geluid. Invloeden daarvan kun je nu dagelijks terughoren in popmuziek. Marcel beschouwt die sound als ´zijn kindje´. ´Maar het is een mainstraim geluid geworden, dus reden voor ons om het los te laten. De afgelopen jaren hoorden we echter een nieuwe stroming opkomen, een ander geluid, maar met hetzelfde gevoel. Die gaan we op 12 juli op de nieuwe zevende area horen.´

Maar hoe klinkt dat dan? Marcel verklapt alvast dat je de nieuwe sound van Future Funk mag verwachten als een ritmische, sexy trein die doordendert. ´Startend met kwalititatieve deephouse, langzaam overgaand in een drijvende opzwepende funky tech house.´

Meer nieuwe twists

Heb je al eerder op Extrema gestaan, dan zul je zien dat er nog meer aan een metamorfose is onderheven. Er worden namelijk drie creatieve muziekarea´s toegevoegd. Hierop staat een muzikaal divers programma gepland. Als je heel even genoeg hebt van de pompende beats, is dit de plek om te ontsnappen. ´Omringd door barretjes en catering kun je even tot rust komen´, aldus Marcel. Last but not least is er goed nieuws voor wie zich afgelopen jaren suf heeft lopen zoeken naar de aparte techno area. Hij is terug van weggeweest, net als een sensationele eindshow.

De reguliere voorverkoop van Extrema is al begonnen. Via www.extrema-outdoor.nl scoor je een kaartje, dit kost 49 euro. Welke dj´s er precies achter de draaitafels gaan staan, krijgen we over een paar weken te horen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws