Terugblik: Dancefair

Peter Güldenpfennig | 17 februari 2014
events


Clublife EDM Magazine was officieel mediapartner van Dancefair 2014. We waren volop aanwezig en blikken met dit artikel terug op een zeer geslaagd evenement!

Hoewel de deuren pas zaterdagochtend om 10 uur opengingen, begon de beurs voor ons al veel eerder. Zo begonnen we vrijdag al met het opbouwen van de stand en hebben de voorbereidingen natuurlijk nog veel meer tijd in beslag genomen. Gelukkig maar, want zo hebben we jullie van de eerste minuut kunnen verwelkomen op onze stand. Grote publiekstrekker was de covershoot, onze Clublife-fotografen hebben iedereen in de stijl van onze cover op de foto gezet. Dat dit met regelmaat leidde tot wachtrijen werd verzacht door de gratis blikjes energiedrank van partner Heavywater!

Covershoot

We hebben heel wat bezoekers op de foto gezet tijdens Dancefair. Alle portretten zijn te bewonderen in onze Facebook-gallery. Als covermodel maakte je automatisch kans op een Philips Fidelio M1 headphone, we gaven er gewoon elk uur een weg! Daarnaast maakte je ook nog eens kans op de hoofdprijs: een Philips Fidelio L2 headphone én een uitgebreide portfolioshoot met Gerard Henninger. Ook aan de thuisblijvers hebben we gedacht, vanachter je pc maakte je eveneens kans op zo'n dikke headphone!

covershoot

Goodiebags

De goodiebags die bezoekers van ons kregen waren goed gevuld. Een mix-cd van Artistic Raw, een kortingscode van Bax-shop.nl, een condoom van Dance4life en - last but not least - natuurlijk een editie van Clublife Magazine!

Veelzijdig programma

Het programma tijdens de beurs liep uiteen van Q&A's tot workshops. We hebben goed bijgehouden wat er allemaal te doen was en hebben enkele items voor je op een rij gezet. House of Tracks is een nieuw platform waar je je muziek kunt slijten. Het is echter niet zomaar de volgende Beatport, want elke track kan maar één keer verkocht worden. 'Er zijn veel jongens die goed kunnen draaien, maar niet de producer-skills hebben om eigen tracks te maken. Ondertussen hebben producers vaak een gigantische database aan niet-uitgebrachte tracks opgebouwd. Op House of Tracks verkoop je die tracks of vocalen voor 275 euro aan dj’s die er een eigen nummer van mogen bouwen en uitbrengen', vertelt mede-oprichter Onnik Tavvitian.

Vanuit Down Under kwam Mike Monday vertellen over The Tetris-effect. 'Je hebt niet veel tijd nodig om goede muziek te produceren, als je maar de juiste mindset hebt. En daar zit juist hetgeen waar je vaak in vastloopt', aldus Mike Monday. Lees hier alles over hoe je te focussen ten gunste van je creativiteit.

Roland presenteerde de Aira, de terugkeer naar haar populaire X0X-serie. Een van 's werelds populairste drumcomputer heeft een flinke update gehad.

Als Armin spreekt dan luistert de dancewereld en dus was de zaal tijdens de Q&A van de heer van Buuren tot de nok toe gevuld. Tip van Armin: 'Als jij volgende week bij wijze van spreken een heel vet nummer maakt met een pollepel, dan mag je alles vergeten wat ik zeg. Als het vet is, is het vet, punt. Het gaat er om dat je je eigen weg vindt.’

Interviews

Clublife Magazine deelde samen met radiozender Fresh FM de VIP-ruimte, waar het een komen en gaan van dj's was. Hier spraken we onder andere met Roul & Doors, Leroy Styles, Ruben de Ronde, Alexandre Bergheau en Mental Theo. Daar houdt het niet mee op want de komende week zullen we je voorzien van nog veel meer interviews, bijvoorbeeld met The Darkraver en Outsiders, hieronder te zien met onze razende reporter Anna. Houd onze website dus in de gaten!
1779156_629351720435110_1522677510_n

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws