Woodlands Festival - Meer dan muziek

Peter Güldenpfennig | 16 mei 2014
events


Naam: Woodlands Festival
Datum: 31 mei 2014
Tijd: 11.00 uur - 23.00 uur
Plaats: Bergen, NH
Tickets: 
Early Birds: €20,- (zolang de voorraad strekt)
Normaal: €25,-
Tickets: www.woodlands.nl

Woodlands Festival is een beleving

Het Woodlands Festival wil mensen van binnenuit motiveren en inspireren en niets van buitenaf opleggen. Daarom vind je dan ook veel verschillende soorten cultuur op het festivalterrein, gemixt met divers muzikaal talent, lokaal en nationaal. Er zijn in totaal acht stages en diverse andere plekken waar kunst en muziek elkaar op creatieve wijze ontmoet. We lichten enkele stages uit:

Band stage
Op zaterdag 31 mei staan er maar liefst negen live bands te vlammen op het hoofdpodium van Woodlands Festival. Van reggae tot rock & roll en van klezmer tot drum 'n bass, Woodlands laat je alle hoeken van de muziekwereld zien en horen. Om te zorgen dat je je niet hoeft te vervelen zijn er net als vorig jaar weer gekke acts tussen de bands door zoals een bingo show, een twist contest en muzikaal vermaak.

Techno stage
3 x 3 = 9, dat dachten de heren van TechLab toen ze de mannen van De Elite vroegen voor het Woodlands Festival. Zij hosten samen een stage op het Woodlands Festival. Pure muzikale kruisbestuiving tussen de bomen van Bergen! Techlab kennen we allemaal van hun kindje Bouwval. Dat hebben ze vorig jaar ook wel laten zien op Woodlands, toen braken ze de boel vakkundig af.

De Elite wordt georganiseerd door de 3 mannen achter The Banana Republic. Ooit begonnen met KoekenBeats en nu druk met De Elite. Met De Elite zoeken zij altijd naar (on)beproefde back-to-back combinaties met regionale elite. Voor deze kruisbestuiving is een line-up gevormd met acts die uit het juiste hout zijn gesneden.

Dubstep / Drum 'n Bass stage
Na het succes van Drum & Bass in de Silent Disco mocht het niet meer ontbreken daarom is er dit jaar een full size Dubstep / Drum & Bass stage op Woodlands festival,  vrij uniek! Submerged en het kersverse Mountain Rave en I and I Connections hebben de handen ineengeslagen om jullie te voorzien van een potje moddervette Dubstep / Drum & Bass en bass music. Laat je betoveren door alles wat dit festival en deze stage je dit jaar te bieden heeft: Kunst, muziek, liefde en creativiteit.


Club Lite stage
Feesten zonder alcohol? Dansen op blote voeten? Een extatische party waar niet gepraat wordt? Het bestaat! Sinds drie jaar is Club Lite Amsterdam de eerste Conscious Club van Nederland en misschien wel van de hele wereld. Op het Woodlands Festival kan je lekker dansen op de tunes van onze resident dj’s. Daarnaast is er een Healingveld en een Hippymarkt. Op het programma staat Yoga met Johan Noorloos, Hoopdance, Facepaint, bellen blazen, Poi Dance en nog veel meer. Aan de Club Lite bar zijn gezonde drankjes verkrijgbaar.

Silent Disco
Oorgasme gaat samen met Elements events een kanaal van de Silent Disco hosten. Een tweede kanaal wordt door de mannen van Exclusive 90's verzorgd! Dit zorgt voor een leuke battle waarbij de bezoekers kunnen kiezen tussen de twee kanalen!

Voor meer informatie over het programma ga je naar de officiële website van Woodlands.

woodlands Voorkant

Meer dan een Festival

Op Woodlands krijgt creatief talent hier de ruimte om op alle vlakken hun kunsten te vertonen. Met veel theatrale acts, beeldende kunstenaars aan het werk en talloze kinderactiviteiten is Woodlands een geweldig uitstapje voor ouders. Rond 18.00 uur gaan de kinderen naar huis, en loopt de gemiddelde leeftijd op tijdens het avondprogramma. Zo smelt alles samen tot een uniek festival en een onvergetelijke dag.

Duurzaamheid en ondernemen gaan bij Woodlands Festival hand in hand en hier is een duurzaamheidsplan uit voorgevloeid. E­en evenement is de plek waar veel jonge mensen bij elkaar komen. Er hangt vaak een sfeer van plezier en saamhorigheid. Daarom is dit in onze visie de aangewezen plek om met het publiek kennis te laten maken met duurzame thema’s.

Kennisoverdracht en activatie gaat nu eenmaal het beste op het moment dat mensen bezig zijn met iets leuks. Tijdens het festival ontvangen bezoekers op ludieke wijze informatie over klimaatneutraal feesten en leven. Deze duurzame visie wordt ondersteund door de Gemeente Bergen in het kader van Fairtrade- en Millennium Gemeente.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws