3 Oost-Europese festivalhotspots

Nikki Veerbeek | 22 mei 2014
events


Westerse festivals kenmerken zich door twee dingen: er zijn er een hele hoop die veel op elkaar lijken, en de entreeprijzen liggen best hoog. Aan de andere kant van het continent bloeit de festivalscene echter ook behoorlijk op. Minstens zo leuk, maar dan voor een habbekrats. Clublife licht de drie festivalhotspots in het Oostblok uit.

exit

Servië: EXIT Festival

Het EXIT festival in het Servische Novi Sad zag in 2000 het levenslicht als studentenprotest tegen het regime van Milosevic, jaren later schopte het tot beste grote festival bij de European Festival Awards. Diverse genres passeren de revue op het 16 stages tellende event. De EDM-kant wordt van 10 tot 13 juli zeker niet ongemoeid gelaten, met namen als Carl Cox, Afrojack en Quintino.  Check de website voor meer info.

sziget

Hongarije: Sziget Festival

Sziget Festival mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit razend populaire event weet maar liefst 400.000 feestgangers uit 80 landen naar Boedapest in Hongarije te lokken. Baal jij doorgaans als een stekker, omdat het festival naar jouw zin veel te vroeg is afgelopen? Sziget duurt een week, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. In de Party Arena van 11 tot 18 augustus klinkt er continu electronic dance music uit de speakers en dat is nog de grootste tent ook. Alle aanwezige artiesten check je hier.

garden

Kroatië: The Garden Festival

The Garden Festival in het Kroatische Tisno speelt zich van 2 tot 9 juli af aan een idyllisch strand. Het festival wordt dan ook veelal geroemd om zijn überrelaxte sfeer, vergezeld door een gezelschap internationale artiesten die verantwoordelijk zijn voor house- en discobeats. Meer info vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws