Meer dan muziek alleen op ADE Playground

Peter Güldenpfennig | 9 oktober 2014
events


Natuurlijk, het Amsterdam Dance Event is de uitgelezen kans om vijf nachten lang volledig uit je plaat te gaan. Maar wist je ook dat het ADE je naast party-en nog veel meer te bieden heeft?
Neem nu ADE Playground. Inderdaad, een speeltuin dus. ADE Playground tovert onze hoofdstad om tot de grootste pop-up winkel ter wereld, een must-do voor de danceliefhebber. Wat er allemaal te doen is? Denk aan studiosessies en demonstraties van studio-apparatuur, filmvoorstellingen en in-store performances van bekende dj's en artiesten. Het programma van ADE Playground focust op vijf onderdelen: pop-up, gear, art, film en talks. We zetten enkele leuke events voor je op een rijtje!


Mary Go WildPop-up: Mary Go Wild Basement Rave

Wat: Een ouderwetse rave in de winkel Mary Go Wild (je weet wel, vernoemd naar dat vuistdikke boek) aan de Zeedijk. Vier dj's en gratis entree. Let op: de winkel is klein (capaciteit van 65 mensen), dus vol is vol.
Wanneer: Donderdag van 14:00 tot 20:00 uur
Waar: Mary Go Wild, Zeedijk 44


PioneerGear: Pioneer DJ Playground

Wat: Het bekende merk Pioneer nodigt alle amateur- en professionele dj's uit om langs te komen voor workshops en masterclasses die alles te maken hebben met de nieuwste dj-technologie. Ook kun je de laatste trends checken, zoals het 2000nexus system, PLX-1000 en de nieuwe Pro Audio speakers.
Wanneer: Donderdag van 12:00 tot 19:00 uur.
Waar: De Brakke Grond, Nes 45


Art ArcadeArt: Art Arcade - Interactive media and game hangout

Wat: De Melkweg Galerie wordt met ADE Playground omgetoverd tot een heuse ‘interactive media and game hangout.’ Hier kun je de laatste games checken, maar ook gewoon lekker genieten van een drankje, hapje en muziekje.
Wanneer: Vrijdag van 12:00 tot 01:00 uur
Waar: Melkweg Gallery, Lijnbaansgracht 234


GabbersFilm: Gabbers!

Wat: Begin jaren '90, de tijd dat gabber eigenlijk nog helemaal niet gabber heette en de wildste feesten werden gegeven in de Parkzicht en Energiehal. Maker Wim van der Aar heeft hier een prachtige film over gemaakt en geeft je een uniek kijkje in deze fascinerende subcultuur.
Wanneer: Donderdag van 19:00 tot 20:00 uur
Waar: De Balie Cinema, Kleine Gartmanplantsoen 10


One Fire Ignites AnotherFilm: One Fire Ignites Another

Wat: One Fire Ignites Another vertelt het interessante (en tragische) verhaal van de beroemde Amsterdamse club RoXY. De club stond in de jaren 90 over de hele wereld bekend om haar prachtige decors, exclusieve publiek en strenge deurbeleid. Toegang is gratis, maar dan moet je wel even een mailtje sturen naar gastenlijst@volkshotel.nl
Wanneer: Vrijdag van 19:30 tot 22:00 uur
Waar: Volkshotel, Wibautstraat 150


Junkie XLTalks: ADE MusicTalks: Junkie XL

Wat: Gedurende deze ADE MusicTalks zal niemand minder dan Junkie XL komen vertellen over zijn ervaringen als dj, zijn passies en natuurlijk zijn muziek. En vragen zijn meer dan welkom!
Wanneer: Vrijdag van 12:00 tot 13:30 uur
Waar: De Brakke Grond, Nes 45

Let op: bovenstaande is slechts een kleine selectie; in totaal zijn er tientallen ‘speelplaatsen’ verdeeld over locaties. Genoeg te doen dus! Een deel van de ADE Playground activiteiten is gratis toegankelijk. Een ander deel is uitsluitend toegankelijk voor houders van de ADE Card. Kijk voor meer praktische informatie en het algehele programma hier en houd ook onze agenda in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws