ADE 2014: Kom tot rust in The Novation Gallery

Peter Güldenpfennig | 16 oktober 2014
events


Het Amsterdam Dance Event is traditiegetrouw druk. Volle clubs, volle conferentiezalen, kortom: vol! Dit betekent niet dat er geen rustige plekken zijn waar je even tot rust kunt komen, even rustig kunt bijpraten of zelfs afspreken. Een voorbeeld van een dergelijke plek is de Walls Gallery. Deze Gallery staat middenin het centrum op de Prinsengracht, vlakbij het kloppend hart van ADE, Felix Meritus.

De Gallery staat deze dagen in het teken van kunst gecombineerd met elektronische muziek. De Gallery wordt gehost door gear-fabrikant Novation, die een samenwerking aan is gegaan met het Ninja Tune-label, electronische curators Bleep en docu-makers DontWatchThat.TV.

Zodra je de ruime Gallery binnenkomt, vind je overal relaxte zitplaatsen. Ook krijg je onmiddellijk een vers gezette kop koffie aangeboden door een speciaal daarvoor aanwezige barista. Da’s pas service!

Novation GalleryVervolgens neem je relaxed plaats om even bij te komen van de ADE-hectiek of om bij te praten met je afspraak. Netwerken is ook mogelijk natuurlijk. Sterker nog, volgens de Gallery zelf proberen ze juist interactie tussen bezoekers aan te moedigen.

Bijgetankt? Dan is het tijd om rond te kijken. Tijdens ADE wordt er een selectie foto’s tentoon gesteld van Shaun Bloodworth, een fotograaf die al sinds 2004 de internationale housescene vastlegt en dit ook zeer goed doet. Zijn stijl is een beetje donker. Hij fotografeert dj’s veelal in nachtelijke, urbanomgevingen en trekt ze zo uit de standaard 'dj behind the decks'-fotografie.

Ook leuk is de set-up die Novation heeft neergezet in de Gallery. Je kunt er diverse gear van de fabrikant uitproberen en je eventueel laten adviseren door aanwezige producers, die zo nu en dan ook laten horen wat ze kunnen.

Naast deze zaken wordt er tijdens ADE nog veel meer georganiseerd. Ons advies: neem gerust eens een kijkje voor een bak goede koffie en een shot dj-cultuur!

Walls Gallery zit op de Prinsengracht 737 en is tijdens ADE dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws