ADE Blog: ADE University: How I build Awakenings

Lobke Ruijs | 17 oktober 2014
events


Rocco Veenboer, de initiatiefnemer van Awakenings, vertelde ons tijdens ADE University hoe hij begon met Awakenings. Op 25-jarige leeftijd huurde hij de Gashouder, de locatie voor Awakenings. Een echte filosofie zat er in eerste instantie niet achter: Rocco was een party-boy die geen zin had om zijn school af te maken. 'Je moet dan iets hè'. Het gevoel wat hij kreeg bij de Gashouder, in combinatie met de muziek, voelde gewoon perfect en is de key tot het succes geworden voor Awakenings.

Tijdens ADE heeft Awakenings vier feesten, maar ook organiseren ze vier feesten rond Pasen. Een primeur: Awakenings gaat in plaats van twee, drie feesten geven rond oud en nieuw. Op 30 december kunnen we weer een spetterende Awakenings-editie verwachten in de Gashouder.

Overname

Nog niet heel lang geleden is Awakenings overgenomen door SFX. Awakenings had haar doel bereikt in Nederland. 'Echt veel verder kunnen we niet groeien op dit moment', aldus Veenboer. 95 procent van de feesten die Awakenings organiseerde in de afgelopen vijftien jaar waren uitverkocht. 'We hebben geen concurrenten, maar alleen collega’s. Wij en alle andere organisaties stimuleren techno en dat is fantastisch, we willen alleen dat mensen op het eind van het seizoen zeggen dat Awakenings het beste feestje was.'

Opvallend is dat veertig procent van de bezoekers uit het buitenland komt, dit geeft zeker iets aan qua kwaliteit van de feestjes. Ze zijn om onder andere die reden in zee gegaan met SFX. Alleen met deze stap kunnen ze daadwerkelijk internationaal groeien. 1 november gaat de eerste internationale editie van Awakenings plaatsvinden in London. Een locatie precies hetzelfde als de Gashouder gaan ze internationaal niet vinden. Desalniettemin is Veenboer ervan overtuigd dat het buiten de grens en met een andere locatie net zo succesvol gaat worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws