Op bezoek bij Hotel 538 met Dannic en Hardwell

Peter Güldenpfennig | 18 oktober 2014
events


Party's op ADE variëren van kleine intieme gigs met underground dj's tot de grootste zalen en arena's met de bekendste dj's. Radio 538 neemt met hun Hotel 538-party's het beste van deze twee werelden en plaatst de grootste dj's in een intieme setting. Dat dat werkt, bleek vrijdagavond toen we aanwezig waren bij de exclusieve show van Hardwell en Dannic in het Barbizon Palace tegenover Amsterdam Centraal.

De ruimte was beperkt, dus wilde je een ticket scoren voor dit event, dan moest je snel zijn. Bij binnenkomst werd je eigenlijk meteen verwelkomd door een huiskamersfeer. Niet oubollig, maar warm en vriendelijk. Dat deed de avond goed, want zowel dj Dannic, Hardwell en het publiek gingen lekker los. Eerder al schreven we over de sets van Dannic en Hardwell tijdens de openingsborrel, waar ze lekker draaiden wat ze wilden. Vanavond lieten ze zich van hun bekendere kant horen met stevige big room en electro.

Dannic begon de avond en liet de rem links liggen. In plaats daarvan ging hij gewoon meteen los met knallende en ruige electro en big room. Leuk ook om te zien dat dit het publiek niet deerde, de aanwezigen gingen net zo hard mee met de dj. De visuals achter de dj scandeerden zo nu en dan de naam van de dj, maar niet irritant vaak gelukkig. We weten wie er achter de decks staan, dus dat hoeven we niet continu te zien.

Dannic

Na een uur Dannic werd er geen tijd verspild. Hardwell werd aangekondigd, waarna het publiek getrakteerd werd op een epische intro, die over ging in Hardwell's nieuwste single 'Young Again', nadat Hardwell een fantastische opkomst maakte begeleidt met passende visuals. Zo kom je op als dj! Vervolgens zette de Bredanaar een set neer die zo mogelijk nog smeriger dan die van Dannic was, en dat is positief! Duidelijk genoot ook het losgaande publiek flink van zijn set.

Hoewel je verbouwde hotelkamers vaak associeert met rocksterren, sloopten de twee dj's uit Breda gewoon het hele hotel. Ok, in figuurlijke zin, maar in ieder geval lieten ze zien en horen dat ze zich net zo goed thuis voelen in een kleine intieme setting als in een grote arena. Props ook voor Radio 538 dat dit concept dit ADE heeft geïntroduceerd. Het is een prettig alternatief voor de massaliteit waarin je deze dj's meestal aantreft en werkt daarmee gewoon sfeerverhogend. Dat merkte je aan de lachende dj's en het opgewekte publiek. Wat ons betreft maakt Radio 538 hier een maandelijks feest van!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws