Laat je inspireren op de Red Bull Music Academy Bass Camp

Eveline Meijer | 27 februari 2015
events


De Red Bul Music Academy is een organisatie die al meer dan vijftien jaar de wereld over reist met diverse workshops en festivals. De Red Bull Music Academy Bass Camp is een van de lokale initiatieven van deze organisatie en komt naar Nederland! Het driedaagse evenement brengt alle elementen samen die de Music Academy onderscheidend maakt en laat ze uitgebreid aan bod komen.

Tijdens het driedaagse event dat op gisteren (26 februari) is begonnen, zijn er lezingen van internationale musici, studiosessies, live optredens en natuurlijk is er veel ruimte om wederzijdse inspiratie op te doen. De meeste evenementen zijn voor iedereen toegankelijk, zoals een movie night, twee clubavonden en een lezing van Henrik Schwarz. Alle events vinden plaats in de Red Bull Studios Amsterdam, Volkshotel en Melkweg. Check het gehele programma hieronder.

Programma

donderdag 26 februari
Je kunt terecht bij een movie night waar de documentaire 'What Difference Does It Make' voor het eerst in Nederland vertoond wordt. Deze film is speciaal gemaakt voor het vijftienjarig bestaan van de Music Academy en belicht de uitdagingen, triomfen en fases die musici ervaren tijdens het maken van muziek.
Daarna is het eerste officiële Bass Camp-concert, waar artiesten als Mortiz Van Oswald Trio en Tony Allen van 21:00 tot 23:00 hun beats delen.

vrijdag 27 februari
Op deze avond is er een club night in Canvas met Egyptian Lover, ONRA, James Pants en Comtron. Ook is er een exclusieve in-store sessie in de platenzaak Rush Hour.

zaterdag 28 februari
Henrik Schwarz geeft een lezing waar iedereen bij kan zijn. Hij wordt gezien als een van de zwaargewichten uit de deephouse-scene. Op deze dag deelt hij zijn persoonlijke visie op het maken van muziek.

Music Academy

De Bass Camp vindt van 26 tot en met 28 februari plaats op diverse locaties in Amsterdam en is onderdeel van de inschrijfperiode voor de Red Bull Music Academy in Parijs. De Academy vindt vanaf 25 oktober tot en met 27 november plaats. Hier krijg je een creatief samenwerkingsplatform met andere jonge, muzikale talenten. De Music Academy in Parijs (17e editie) zal net als voorgaande jaren een broedplaats vormen voor zestig zorgvuldig geselecteerde producers, vocalisten, beat makers, instrumentalisten en Dj’s. Zij krijgen de kans om twee weken lang lezingen van gevestigde collega-artiesten bij te wonen en samen muziek te creëren in speciaal voor hen ingerichte studio’s en inspiratieruimtes.

Inschrijven voor de Music Academy kan tot vier maart via de website van de Red Bull Music Academy.

RBBASSCAMP

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws