Festivalspecial vol.2: het beste van de zomer

Lucas Boon | 3 juli 2015
events


Beeld: Dennis Bouman

Al langere tijd lopen we op de redactie van Clublife Magazine rond in hogere sferen. Sinds de lente is begonnen worden we dagelijks om de oren geslagen met nieuws over de coolste line-ups, spannendste randprogrammeringen en vernieuwende initiatieven. Voor een warme zomer hoef je allang niet meer af te reizen naar de Spaanse costa’s, je blijft gewoon lekker in Nederland, want ieder weekend is er wel ergens iets te doen. En zie je door de bomen het bos niet meer? Dan heb je altijd onze Festivalspecial nog!

In Clublife Magazine 1.2015 hebben we uitgebreid de grote festivals in de Benelux de aandacht gegeven: van Mysteryland tot Tomorrowland, alles kwam voorbij. In onze tweede festivalspecial bespreken we de iets kleinere festivals, waar het evengoed keihard losgaat natuurlijk! Daarnaast vind je op de laatste pagina tips van onze redactie: hoe overleef je een festival volgens Clublife Magazine op de goedkoopste, hardste en stoerste manier? Enjoy!

Welcome To The Future

WTTF is een relatief kleinschalig festival, maar als je afgaat op de line-up zou je net zo goed het Amsterdamse Bos er voor kunnen reserveren. Het festival slaagt er ieder jaar in om een dikke line-up neer te zetten met zowel beloftes uit de underground als internationale toppers. Denk bijvoorbeeld aan Steve Rachmad, Chris Liebing en Len Faki. De area’s luisteren naar namen als Techno, House, Amsterdam en Forest by Studio 80. Als jij regelmatig op stap gaat in het Amsterdamse club-circuit, ben je op Welcome To The Future dus helemaal op je plekje! Zegt de programmering je niets, maar ben je benieuwd naar nieuwe creatieve geluiden? Dan zit je op Welcome To The Future ook goed!

Welcome To The Future

Wanneer: zaterdag 25 juli
Waar: Het Twiske (nabij Amsterdam Noord)
Line-up: Pan-Pot, Seth Troxler, Chris Liebing, Len Faki, Karotte, Steve Rachmad en meer
Tickets: €49,50
USP: Combinatie van opkomend Nederlands talent en internationale toppers

Valtifest

Het concept van Valtifest is simpel: verkleden maar! Of zoals het concept van het festival treffend omschrijft: ‘Je hebt festivals en je hebt Valtifest’. Creativiteit, humor en vrijheid gaan hand in hand op dit knotsgekke festival op de Amsterdamse NDSM-werf. Het festival staat bekend om de dresscode, ieder jaar doen bezoekers weer hun uiterste best om er zo anders, raar, origineel en grappig mogelijk bij te lopen. Voor de editie van 2015 vraagt de organisatie de bezoekers om in een outfit te komen die alle culturen in de mix gooit. 'Een culture-clash en tegelijkertijd een meltingpot waarbij Balinese danseressen op cowboylaarzen lopen, Indiase goeroes een Schotse kilt dragen en vele andere culturen zich in de grootse folkloristische smeltkroes ooit onderdompelen om gezamenlijk één bruisend, cultuuroverstijgend geheel te worden.’
Het moge dan ook duidelijk zijn dat bezoekers van Valtifest voor de gezelligheid en natuurlijk ‘het verkleedpartijtje’ komen. Over de line-up is dus op het moment van schrijven nog weinig bekend!

Valtifest

Wanneer: zaterdag 5 september
Waar: NDSM Werf, Amsterdam Noord
Line-up: nog niet bekend
Tickets: €45
USP: verkleden!

Loveland Festival

Loveland heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een serieuze speler in de festivalwereld. Grote dj’s hebben er gestaan en kleine dj’s zijn er groot geworden. En dit jaar is er extra reden voor een feestje: Loveland Festival mag namelijk alweer tien (!) kaarsjes uitblazen!
Loveland richt zich voornamelijk op techno en house, dit jaar verdeeld over maar liefst zes stages. Oprichter Marnix Bal laat weten: ‘De kaartverkoop voor het festival gaat dit jaar harder dan ooit. Dat geeft een goed gevoel, helemaal omdat de line-up precies de visie van Loveland weergeeft. De liefde voor muziek staat bij ons altijd voorop.’ En hoe ziet die line-up er dan precies uit? Nou, Carl Cox, Gui Boratto, Kölsch, Sven Väth en Secret Cinema - dat zegt al genoeg, toch?

Loveland Festival

Wanneer: zaterdag 8 augustus
Waar: Sloterpark, Amsterdam
Line-up: Benny Rodrigues, Extrawelt, Juan Sanchez, Michael Mayer, Prunk, Speedy J en meer
Tickets: €45
USP: de grootste namen uit de house- en techno-scene

Buiten Westen

Buiten Westen is een van de ‘jongere’ festivals in onze festivalspecial, dat dit jaar haar vierde editie organiseert. Creatief en vrijzinnig, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor dit originele evenement. Het festival mikt niet op de internationale headliners, maar juist op Amsterdamse collectieven genaamd Next Monday's Hangover, Pleinvrees, PaardenKracht, NGHTDVSN, ZeeZout en Cartel. Muziekstijlen? Van alles: deephouse, disco, house en techno, het komt allemaal voorbij! Ook geliefd is de zogenaamde festivalmarkt op Buiten Westen, waar je de coolste festivalkleding en accessoires kunt scoren, of bijvoorbeeld ‘de festivalboom’ en natuurlijk het reuzenrad.
Maar als je gewoon lekker los wilt gaan op hele vette muziek zit je bij Buiten Westen ook wel goed. Denk aan Fritz Kalkbrenner (die heeft beloofd een live-set van zijn nieuwe album Ways Over Water te spelen, nice!), Guy Gerber, Max Cooper, Alle Farben en Claptone - need we say more?

Buiten Westen

Wanneer: zaterdag 18 juli
Waar: Westerpark, Amsterdam
Line-up: Frit Kalkbrenner, Guy Gerber, Weval, Job Jobse, Beesmunt Soundsystem, Tsepo, Illsnoise
Tickets: €42,50
USP: veel aandacht voor decor, kunst en lekker eten

Laundry Day

Laundry Day is samen met Tomorrowland en Summerfestival zonder twijfel het grootste festival van de Vlamingen. Het festival is de ideale afsluiter van het bomvolle festivalseizoen: ieder jaar gaat het traditiegetrouw op de eerste zaterdag van september helemaal los in de Antwerpse Kammenstraat, en dat al sinds 1998! Een festival midden in de stad dus, tel daarbij op dat Antwerpen zo ongeveer tegen de Nederlandse grens ligt, wat maakt dat iedereen uit de Benelux zijn weg naar het festival weet te vinden!
En de muziek? Laundry Day blinkt ieder jaar weer uit met een ijzersterke line-up, alles en iedereen staat er. Verrassend genoeg is de line-up voor 2015 nog niet bekend, maar als we jou vertellen dat in voorgaande jaren meer dan 60.000 bezoekers het festival opzochten en acts als Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke, Yves V en Tiësto kwamen draaien, weet jij waar je deze zomer voor een laatste keer helemaal los kunt gaan!

Laundry Day

Wanneer: zaterdag 5 september
Waar: Middenvijver, Antwerpen
Line-up: nog niet bekend
Tickets: €44 -,
USP: midden in de stad, veel internationale top-dj's

Dominator

Hardcore-liefhebbers hebben zaterdag 18 augustus 2015 al rood onderstreept in hun agenda staan: Dominator. Het festival brengt jaarlijks bezoekers van over de gehele wereld tezamen naar het E3 Strand te Eersel. Het festival heeft door de jaren heen verschillende locaties gekend, zo zijn onder meer Leidschendam en zelfs Groningen aangedaan, maar sinds 2009 is het Brabantse Eersel de plek waar het het helemaal losgaat.
Dominator heeft relatief laat de line-up naar buiten gebracht, maar wie geduld heeft, wordt dubbel en dwars beloond. Alle helden uit de hardcore scene - zowel oud als nieuw - treden aan (en op).
Early hardcore, industrial, rawstyle, frenchcore, en zelfs terror: zolang het maar 'hard is' staat het op de line-up van Dominator. Angerfist, Partyraiser, Korsakoff, Radical Redemption, Tha Playah, Paul Elstak, Darkraver, ze staan er allemaal!

Dominator

Wanneer: zaterdag 18 juli
Waar: E3 Strand, Eersel
Line-up: Dr. Peacock, Neophyte, Crypsis, Digital Punk, The Viper en meer
Tickets: €62,50
USP: hardcore, hardcore en nog eens hardcore!

 

Lees ook de eerste editie van onze Festivalspecial.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws