Ground Zero warming-up: lekker herrie maken in de donkere buitenlucht

Wouter de Vink | 26 augustus 2015
events

 

 

Beeld door Rudgrcom

 

 

Wanneer de zon al lang onder is, staat Ground Zero Festival pas op het punt om te beginnen. Duizenden fanaten van de hardere stijlen gaan zaterdag de nacht van hun leven tegemoet op het enige nachtfestival van Nederland. Maar wat is nu eigenlijk de kracht van Ground Zero en waarom moet jij er zaterdag bij zijn? Welke artiest mag je echt niet missen? Hierover en nog veel meer lees je in deze Ground Zero warm-up!

De zomer (nouja, hebben we een echte zomer gehad dan?) komt nu aan zijn einde, dus wordt het tijd dat we de festivals inruilen voor de indoor feesten. En waar kan je je zomer nu beter afsluiten dan in Bussloo? Nog steeds in de oude vertrouwde buitenomgeving met een aantal sicke openlucht stages, maar met de tijden van een indoor feest. Weet je hoe vet het is om tegen het einde, zo rond de klok van zeven, het laatste beetje energie er uit te stampen terwijl je de zon op ziet komen? Mensen die al eerder naar dit festival zijn geweest weten waar we het over hebben!

Eindeloos aanbod aan muziek

Sinds enkele jaren verzorgen de ambassadeurs van Ground Zero de line-up voor hun eigen stages. Bij het noemen van slechts een aantal hosts alleen al (Tieum, E-Force, The Outside Agency, The Sickest Squad) loopt het kwijl ons uit de mond. De Ground Zero line-up is ontzettend gevarieerd; het aantal bpm varieert van (onder de) 150 tot 300 en zelfs hoger. Er is dan ook ontzettend veel hardcore en (raw) hardstyle, maar ook zelfs freestyle en psy-trance. Voor ieder wat wils dus.

Maar wie moet je nu echt gezien hebben?

  • Brutale (Mainstage Hardcore) (03:30 uur)

Deze Italiaanse formatie bestaat uit The Sickest Squad, Meccano Twins en Unexist en vertegenwoordigd het hardste geluid van Traxtorm Records. Brutale apen met een grote mond en snoeiharde hardcore!

  •  Crypsis (Evolution of Hardstyle) (05:00 uur)

Crypsis draait ook op de hardstyle mainstage, maar wij vinden Crypsis nóg beter wanneer hij die gouwe ouwe hardstyle draait. Wie herinnert zich nog zijn set op De Tijdmachine bijvoorbeeld nog?

Loop vooral rond!

Het terrein van Ground Zero ligt aan het water en in het bos, er is hier dus genoeg te zien! Naast de versieringen en de creatieve stages zul je ook meerdere kermisatracties tegenkomen. Ons advies is om vroeg te komen, zodat je alle tijd hebt om dit allemaal te bekijken.

De ambassadeurs

Eerder genoemde hosts zijn natuurlijk niet voor niets gekozen: zij weten wel van wanten! De meeste hosts draaien meerdere keren op hun stage, dus je zult verschillende kansen krijgen om ze te bekijken. Bovendien wordt er bij hen vaak net iets meer aan show en licht uit de kast getrokken. Zeker de moeite waard dus!

Good To Know & Tips

Nu het festivalseizoen bijna achter de rug is, zul je weten dat er niks zo verraderlijk is als het weer. Het lijkt er op dat het overdag erg lekker weer wordt, met in de nacht een minimale temperatuur van 18 graden. Lekker! Het kan echter 's nachts toch best koud zijn, dus wij adviseren je om extra (warme) kleding mee te nemen. Er zijn kluisjes genoeg om deze in te stoppen. Check hier het weer voor aankomende zaterdagnacht.

Vergeet ook niet om oordoppen aan te schaffen. Wij weten uit ervaring dat er flink gas gegeven kan worden op Ground Zero, en natuurlijk houden wij daarvan. Onze oren hebben hier echter naderhand wel flink last van. Meer over oordoppen en welke ideaal voor festivals zijn, vind je hier.

Tot zaterdag!

Wij hebben er ontzettend veel zin in! We zijn er sowieso bij, vergeet dus niet om je te laten fotograferen door onze fotograaf. Mocht je nog geen kaartje hebben, dan kun je deze nog voor slechts vijftig euro bestellen via http://www.groundzerofestival.nl/tickets.

Check ook ons party report van vorig jaar. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws