Dit was de Armada Talent Experience 2016

Partyscene Redactie | 3 februari 2016
events

Door: Nikki van der Wilt

Wat ooit begon als een ‘demo dag’ voor (beginnende) producers, is inmiddels, na eerdere edities in zowel Amsterdam als Miami, uitgegroeid tot de ‘Armada Talent Experience’. Op maandag 1 februari van 15.00 uur tot 18.00 uur werd alweer de derde editie gehouden, deze keer op het Armada hoofdkwartier zelf in Amsterdam. Producers konden zichzelf aanmelden door middel van het insturen van hun eigen demo. Op basis daarvan zijn er 80 producers geselecteerd die zowel bij de masterclasses van Eelke Kleijn en Armin van Buuren mochten zijn. Tevens was er daarna de mogelijkheid om hun eigen demo te laten horen aan één van de A&R managers van Armada zelf.

De vragen

De middag begint met een korte introductie van Armin zelf over wat er allemaal op het programma staat, het voorstellen van de Armada A&R managers, en hij geeft een uitleg over wat een platenlabel als Armada Music voor jou als producer kan betekenen. Onderwerpen waar ongetwijfeld veel mensen vragen over hebben. Vragen als: ‘Hoe zit het met de auteursrechten?’, ‘Hoe zit het met de royalties en verdiensten van je muziek?’, ‘Wat doet een platenlabel eigenlijk?’ tot ‘Hoe kan een platenlabel je helpen?’ komen allemaal aan bod.

Eelke Kleijn

Direct na de introductie is het de beurt van Eelke Kleijn om zijn masterclass te beginnen. A modern day composer. Eelke heeft afgelopen jaar ’Discopolis 2.0’ uitgebracht bij Armada, over deze track ging hij dan ook zijn masterclass geven. Het origineel, Discopolis, door Kris Menace & Lifelike is door Eelke in een nieuw jasje gestoken en omgetoverd tot ‘Discopolis 2.0’ voor de nieuwe generatie van electronic music fans. De gehele track wordt ontleed en uitgelegd, van de melodielijn tot de nieuwe diepe baslijn.

Armin van Buuren

Na een korte pauze is het de beurt aan Armin om een masterclass over zijn track ‘Safe Inside You’ te geven. De masterclass van Eelke duurde wat langer dan oorspronkelijk gepland was, waardoor Armin nog maar een halfuurtje over had van zijn eigen tijd, jammer! Desondanks begint ook Armin met het ontleden van zijn track, wat later een versie bleek te zijn die nog nooit uitgebracht was, leuke verrassing! Ook hij vertelt alles over de details van het nummer. Een nummer wat met name door de melodielijn het euforische gevoel van trance overbrengt.

Demo Drop

De mogelijkheid voor de uitgenodigde producers om vragen te stellen over alles wat ze maar wilde weten was er aan het einde van de masterclasses. Vragen over technische details, het produceren van muziek, welke plug-ins er gebruikt worden tot de auteursrechten over je eigen muziek.

De middag is nog niet afgelopen, want het is tijd voor de ‘demo drop’. Alle producers die uitgenodigd waren, kregen nu de kans om hun demo te laten horen aan één van de A&R managers van Armada. Dit is dus dé kans om feedback op je track te krijgen. De meeste producers komen blij terug van hun ‘demo drop’. Allen hebben ze feedback gekregen waar ze wat aan hebben, en wie weet wordt dan hun track uitgebracht bij Armada Music.

Al met al was het een hele leuke en leerzame middag voor de producers. Wie weet horen we binnenkort nieuwe muziek van één van hen die vanmiddag aanwezig waren.

De Armada Talent Experience is bedoeld om jonge producers in aanraking te brengen met bestaande artiesten, professionals en elkaar. Zo kunnen zij hun passie voor muziek delen met anderen en leren van gevestigde namen binnen de industrie.

Check hier beelden van de middag!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws