Zes feitjes over Ultra Music Festival Miami

Wouter de Vink | 14 maart 2016
events

Ultra Music Festival Miami

Het Ultra Music Festival is hot, en dan hebben we het vooral over de editie in Miami. Van alle edities over de hele wereld, is dit toch wel het paradepaardje van Ultra. Elk jaar trekken meer dan honderdduizend bezoekers naar het festival in de VS. Maar ook internationale top-dj’s zien dit als een jaarlijkse prik in de agenda. Elke die hard-festivalliefhebber heeft Ultra Miami wel op de bucketlist staan. Nu UMF 2016 voor de deur staat (18, 19 en 20 maart) en vandaag de volledige line-up en timetable zijn uitgekomen, is het hoog tijd om dit feest onder de loep te nemen. Na het lezen van dit artikel ben jij weer helemaal op de hoogte van Ultra Miami.

1. Het Ultra Music Festival heeft alle top-dj's

Ultra Miami is verbonden met de Winter Music Conference. Nou is dit niet zo bijzonder, maar het pakt wel heel goed uit voor de bezoeker. Doordat vele internationale top-dj’s deze conferentie bezoeken, pakken ze hier vaak een boeking van UMF bij. Ze zijn dan toch al in de stad en willen zo’n dik festival natuurlijk niet missen. Er zijn dan ook ontzettend veel dj’s aanwezig, om te netwerken en om te feesten. Denk hierbij aan Armin van Buuren, Hardwell, Avicii, Tiësto en nog vele anderen. Qua muziek zal het dus wel goed zitten met zulke namen!

2. Zo’n soort locatie zul je nergens anders tegenkomen

Nadat Ultra Miami verschillende keren is verhuisd, is het festival weer neergestreken op een locatie waar je ‘u’ tegen zegt. Het past voor ons uit Europa precies in het beeld van een Amerikaans festival. Bayfront Park, in Downtown Miami, is namelijk te vinden tussen de hoge wolkenkrabbers in het centrum. Je staat dus midden in een wereldstad compleet uit je plaat te gaan. Hoe vet is dat?

3. Voor echte weekend warriors

De mensen die niet genoeg kunnen krijgen van één festivaldag, zijn bij Ultra aan het goede adres. Door de verhuizing naar Bayfront Park kan Ultra een heel weekend lang gehouden worden. Maar liefst drie dagen lang kun je feesten tot je er bij neervalt. Hier moet je overigens wel een dikke portemonnee voor hebben: voor een vip passe-partout betaal je een dikke duizend euro. En ja, dit is inclusief korting. Als je niet per sé als VIP naar Ultra wil, dan hoef je maar € 349 voor het hele weekend uit je spaarpot te halen.

4. UMF Miami is zelfs voor Europa groter dan groot

We noemden het al even, maar het bezoekersaantal van UMF Miami is gigantisch. Jaarlijks trekken er ongeveer 165.000 bezoekers naar Florida. Feitje: in 2013 werd er een record gevestigd toen er 330.000 bezoekers gingen feesten. Dat kwam doordat de organisatie in dat jaar besloot om het festival over twee weekenden te houden.

Ultra Music Festival Miami

5. Het is overal te doen in Miami

De line-up is dus megadik, maar waar laat je al deze dj’s? UMF Miami biedt je deze artiesten aan op maar liefst acht verschillende stages. En dat drie dagen lang. De keuze is dus reuze! Wij adviseren om van te voren je timetable goed uit te stippelen, of je moet jezelf in acht stukken kunnen splitten.

6. Verzekerd van legendarische momenten

Wanneer je de voorgaande feitjes bij elkaar opsomt, heb je alle ingrediënten voor een topfestival. Zo denken de dj’s hier ook over, wat al vele historische momenten in de dance heeft opgeleverd. Zo trad Swedish House Maffia hier voor het laatst op, sloot Jack Ü het festival af in 2015 met een superset en ontploft YouTube jaarlijks door de live-uitzendingen en video’s die viral gaan. Zo is de complete set van David Guetta bijna 90 miljoen(!) keer bekeken. Dit festival staat dus garant voor hele vette momenten, die je nooit meer zult vergeten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws