Waar kan je beuken op Koningsdag?

Wouter de Vink | 14 maart 2016
events

Overzicht Koningsdag: Hardstyle & Hardcore

Met Koningsdag zal er gefeest worden. En hard ook! Ons koude kikkerlandje biedt ontzettend veel festivals aan, waar je deze Koningsdag beukend kunt vieren. Voor jouw gemak doken wij in deze overvolle agenda en zochten de beste hardstyle- en hardcorefeesten voor je uit in dit overzicht!

Rammen op Koningsdag!

Supersized Kingsday

Brennan Heart: “Er zijn zoveel dingen die ons Nederland typeren, maar het mooiste blijft samen rammen op hardstyle.” En gelijk heeft-ie! Of het nou hardstyle, hardcore of alles wat er tussen in zit is, Supersized Kingsday vertegenwoordigt met maar liefst acht area’s de hardere stijlen op deze Koningsdag. Daar is dit jaar onder andere een uptempo hardcore-stage bij gekomen.

LINE-UP: Adaro, Atmozfears, E-Force, Partyraiser, Angerfist, Korsakoff, Paul Elstak, Darkraver, Mark With A K, Deetox, Requiem, Titan, Dana, Luna, Tatanka, Zany, Ruthless, Neophyte, Francois, Andy the Core, F.Noize, Spitnoise en nog veel meer

LOCATIE: Aquabest, Eindhoven

TICKETS: €25,- verkrijgbaar via Supersized.nl

Beat the Bridge

Wil je toch liever beuken op een unieke locatie in Nederland? Dan is Beat the Bridge wel iets voor jou! De vier stages, waar alles van mainstream-, raw-, early hardstyle en hardcore voorbij zal komen, staan namelijk pal naast de John Frostbrug in Arnhem en geven een uniek sfeertje aan dit evenement. Wist je trouwens dat Beat the Bridge één van de eerste hardstylefestivals op deze nationale feestdag organiseerde?

LINE-UP: Noisecontrollers, Radical Redemption, Ran-D, Frequencerz, Warface, Coone, Frontliner, Miss K8, N-Vitral en nog vele anderen

LOCATIE: John Frostbrug, Arnhem

TICKETS: €20,- verkrijgbaar via BeatTheBridge.nl

Hardfest

Op Kingsday is dit één van de grootste festivals in het oosten van ons land. Hardfest heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een dik festival waar liefhebbers van de hardere stijlen de verjaardag van onze Willem uitbundig mogen vieren. Hardstyle, rawstyle en hardcore hebben alle drie hun eigen stage gekregen. Beuken is dus gegarandeerd!

LINE-UP: Wildstylez, Psyko Punkz, Bass Modulators, B-Front, Jack of Sound, Radical Redemption, Tha Playah, Noize Suppressor, Ophidian en nog vele anderen.

LOCATIE: Universiteit Twente, Enschede

TICKETS: €25,- verkrijgbaar via HardFest.nl

Kingdance Zwolle

Woon je in de buurt van Zwolle? Dan moet je zeker een bezoekje wagen aan Kingdance! Naast de house-area, is de hardstylestage er eentje om van te smullen. Er gaan zelfs geruchten dat het koninklijke echtpaar hier een kijkje komt nemen. Zie jij het al voor je: Willie en Max die losgaan op Regain?

LINE-UP: Chain Reaction, Regain, Digital Punk, Promo, Jason Payne en vele anderen

LOCATIE: Parkeerterrein IJselhallen, Zwolle

TICKETS: €15,- verkrijgbaar via Kingdance.nl

Kingsland Festival (Amsterdam)

Hoewel hier op Kingsland Festival voornamelijk ruimte is voor house, doet die ene hardstyle-stage hier absoluut niet voor onder. Hier betaal je weliswaar flink voor in vergelijking tot de andere festivals, maar het zal je geld dubbel en dwars waard zijn. Van de drie Kingsland-edities die deze Koningsdag plaatsvinden (namelijk ook in Den Bosch en Groningen), is dit de enige die het hardere werk voorschotelt. Wil je dus los gaan op hardstyle in onze hoofdstad? Dan ben je hier aan het goede adres.

LINE-UP: Coone, Zatox, The Prophet, Bass Modulators, Brennan Heart, Noisecontrollers, Wildstylez, Jinxed, MC Tha Watcher en vele anderen.

LOCATIE: RAI, Amsterdam

TICKETS: €39,50 verkrijgbaar via Kingsland

Kingzfest

In het hoge noorden mogen ze natuurlijk niet zonder de hardere stijlen zitten. Hier biedt Kingzfest een ideale uitweg voor. Vooral de industrial hardcore-fanaten boffen met dit feest. Het toffe aan dit evenement is dat vooral lokale talenten hier een kans krijgen om voor een oranje gekleurd-publiek te spelen. Ben je voor 14:30 binnen? Dan is de toegang gratis.

LINE-UP:  DaY-Mar, Tommyknocker, Dither, Omistettu, Cyber, Solutio, Artifact en nog vele anderen

LOCATIE: Suikerunie, Groningen

TICKETS: €12,50 verkrijgbaar aan de deur

Solid Kingsday

Last but not least! Voor de eerste keer zal Solid Kingsday plaatsvinden op het parkeerterrein naast het stadion van ADO Den Haag (Kyocera Stadion). Na de successen van de feesten in Paard van Troje, zet de organisatie de bloemetjes flink buiten op deze Koningsdag. Grote namen als Crypsis en Radical Redemption zullen hier draaien, maar er is ook een aparte stage speciaal voor talenten. Voor twee tientjes kan jij hier bij zijn!

LINE-UP:  Adrenalize, Bass Chaserz, The Viper, Frequencerz, Requiem, Radical Redemption, Crypsis en nog vele anderen.

LOCATIE: P3 Kyocera Stadion, Den Haag

TICKETS: €19,50 verkrijgbaar via SolidEvents.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws