6 redenen waarom je naar Hardshock Festival moet gaan

Wouter de Vink | 16 maart 2016
events

Hardshock Festival is een niet al te bekend festival. Althans, nog niet. Sterker nog: dit is pas de vijfde editie. Wij waren er de afgelopen jaren wel bij, dus wij kunnen je precies vertellen waarom jij dit feest absoluut niet mag missen!

1. Het begin van je hardcore-festivalseizoen

Nu het zonnetje wat meer begint te schijnen, kijken we stiekem al uit naar het festivalseizoen. En dat begint bij Hardshock. Omdat dit het eerste grote hardcorefestival van het jaar is, trapt het hiermee op zaterdag 16 april het festivalseizoen af.

2. 100% Hardcore en harder

In tegenstelling tot andere festivals, komt bij Hardshock Festival alleen maar hardcore aan bod. Maar dan bedoelen we ook echt alle soorten hardcore. Van mainstream tot terror en alle stijlen die hier tussenin zitten. In totaal knallen deze stromingen door de speakers van maar liefst zes verschillende area’s. Waar anders kom je dit nou tegen?

3. Het anthem liegt er niet om

N-Vitral is hot en groeide afgelopen jaar uit tot één van de populairste dj’s in de hardcore. Niet meer dan logisch dat deze dj dan ook het anthem voor dit festival mocht produceren. Wat een lekkere plaat!

4. Een line-up van hier tot Tokio

We hebben het al even over de verschillende stijlen gehad. Maar heb je de volledige line-up al eens goed bekeken? Holy shit! Meer dan honderd artiesten nemen namelijk plaats achter de draaitafels.

5. Verhuisd naar een nieuwe locatie

Voor deze vijfde editie van Hardshock is er uitgeweken naar één van de meest legendarische locaties in Nederland: Almere Strand. Hierdoor is het festival nog groter geworden, maar blijven de strandjes en natuur behouden, net als de voorgaande edities op de Wijthmenerplas in Zwolle. Maar het grootste voordeel van alles: het geluid mag hier nog een stuk harder!

6. Podium voor de hardere hardcore

Mainstages krijgen vaak het label ‘commercieel’ opgeplakt. Maar dat is bij Hardshock niet het geval. Juist de onbekendere stijlen staan hier in de spotlight. Denk aan bijvoorbeeld Tripped vs Detest. Maar we kijken ook zeker uit naar de set van D-Fence.

Begint het bij jou nou te kriebelen, maar heeft dit lijstje je nog steeds niet overtuigd? Luister dan eens naar de promomix van Andy the Core. De andere mixtapes vind je hier. Wij zijn er in ieder geval bij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws