SFX laat het lopen

Mark Hofman | 4 april 2016
events

Eind vorige week werd bekend dat de CEO van SFX, Robert Sillerman, aftreedt en verder gaat als bestuursvoorzitter, maar ondertussen ging er iets niet helemaal goed bij de organisatie. Door gegevens in documenten die te maken hebben met het faillissement van de organisatie, zijn er per ongeluk een aantal acts bekendgemaakt voor grote festivals, en dan hebben we het niet over de kleine jongens.

SFX laat het lopen

In de documenten die vrijgegeven zijn staat waar een bepaalde artiest geboekt is en wanneer, zo maakt de Wall Street Journal bekend. Het lijkt in eerste instantie om meer artiesten te gaan, maar de grote interessante namen zijn toch wel die van Skrillex en Tiësto. Laatstgenoemde staat bijvoorbeeld geboekt als headliner op Electric Zoo in New York, en Skrillex zal aanwezig zijn tijdens Spring Awakening in Chicago eind juni.

Vrijgegeven

Vanwege een aantal bezorgde artiesten, die bang waren dat er niet betaald ging worden, moest de organisatie de documenten wel openbaar maken. Veel agencies willen geld zien van de organisatie voordat hun artiesten ook maar op het podium gaan staan, en ergens moeten we ze wel gelijk geven. SFX heeft bewezen dat het erg goed is in het maken van een rotzooi en daarom is het niet mis om extra voorzichtig te zijn. SFX Entertainment heeft, volgens Wall Street Journal, in de rechtzaak laten weten de artiesten te betalen voordat deze daadwerkelijk op het podium staan. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws