Galantis als headliners op Tomorrowland

Mark Hofman | 5 april 2016
events

Gisteren schreven we nog over Hardwell die dit jaar niet te vinden is op Tomorrowland, de organisatie van het festival liet weten dat het dit jaar graag wilde variëren. Vandaag wordt er een nieuwe headliner bekendgemaakt die deze variatie duidelijk laat zien, want de mannen van Galantis staan dit jaar op het hoofdpodium!

Galantis als headliners

Christian Karlsson en Linus Eklöw hebben zich onder de naam Galantis keihard bewezen. Met hits als 'Runaway' en 'Peanut Butter Jelly' kwamen ze in de spotlights te staan en wisten ze het publiek tijdens elke gig helemaal los te krijgen. Ze zijn uitgegroeid tot volwaardige artiesten en staan om die reden dit jaar als headliners op de mainstage van Tomorrowland.

Galantis

Christian Karlsson, een Grammywinnende producer voor de popband Mike Snow, en Linus Eklöw, dj en producer onder de naam Style of Eye, ontmoetten elkaar per toeval in een studio rond 2007. In het jaar 2009 vroeg Karlsson aan Eklöw of hij een track van zijn band Mike Snow wilde remixen, en dat deed hij. De twee gingen steeds meer met elkaar om en begonnen ook op muzikaal gebied samen te werken. Er waren veel ideeën en veel projecten waar de heren samen aan werkten, dat resulteerde in een samenwerking onder de naam Galantis. In 2013 tekende het duo bij Atlantic Records, waarop vrij snel de track 'Smile' werd gereleased, de tweede track 'You' verscheen in februari 2014. Dit nummer werd tijdens de Winter Music Conference goed ontvangen en in april volgde hun eerste EP met de naam Galantis.

Even later, ergens in oktober van dat jaar, dropten de twee de track 'Runaway (U & I) en de eerste internationale hit was een feit. De track verscheen later ook nog eens als tweede track op hun allereerste album Pharmacy en de toon was gezet. Met een nummer één-notering in de Billboard Twitter Emerging Artists chart, een gouden plaat in Finland, drie gouden platen in Nederland en Platinum in Noorwegen en Zweden, was er geen twijfel meer over mogelijk dat Galantis een gevestigde naam zou worden in de scene.

Pharmacy kwam op 8 juni 2015 uit en was een keihard succes. Met tracks als 'You', 'Runaway (U & I), 'Peanut Butter Jelly' en 'Gold Dust' leverde Galantis een heerlijk album af.

Het succes van Pharmacy was goed te zien tijdens hun drukke tourschema in het afgelopen festivalseizoen. Op 1 april 2016 kwam het duo met hun nieuwe track 'No Money' en ze staan nu dus ook als headliners op Tomorrowland.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws