Dit was het eerste weekend van Coachella 2016

Mark Hofman | 19 april 2016
events


Beeld door: Coachella 

Afgelopen weekend ging het los in Califonië tijdens het eerste weekend van Coachella 2016. Begin dit jaar werd de line-up al bekend gemaakt en met headliners als Guns ’N Roses, LCD Soundsystem en Calvin Harris beloofde het weer één groot feest te worden, en dat is exact wat het was. Maar wat is er allemaal eigenlijk gebeurd tijdens het eerste weekend van Coachella? Wij zetten de tofste gebeurtenissen en grootste verrassingen voor je op een rijtje.

ZHU’s debuut op Coachella

Afgelopen weekend was het voor ZHU dan eindelijk zover: zijn debuut performance op Coachella. Op de vraag of zijn eerste set beviel kunnen we volmondig ‘ja’ zeggen.  Het was een set wat alles te bieden had: toffe visuals, precies de juiste stage en heerlijke muziek. Check ZHU’s openings set hieronder!

Sia’s performance

Op zondagavond stonden de bezoekers van Coachella vol verwachting te wachten op Calvin Harris bij de mainstage om te genieten van de set van deze grote headliner. Terwijl iedereen aan het wachten was op Harris stond niemand minder dan Sia op het podium  om een optreden weg te geven. Waar je misschien zou verwachten dat de zangeres hits als ‘Chandelier’ zou zingen met als aanvulling een lullige animatie op het LED-scherm achter haar, wist de zangeres daadwerkelijk te verrassen. Haar optreden leek meer op muzikale kunst dan een echt festival optreden, maar wat was dit tof zeg! Check Sia’s performance hieronder!

Calvin Harris stelt niet teleur

Calvin Harris tovert Rihanna tevoorschijn. Na de indrukwekkende set van Sia was het dan toch echt tijd voor de headliner van de zondag: Calvin Harris. Wanneer je een weekend Coachella afsluit wordt er nu eenmaal veel van je verwacht. We kunnen met gemak zeggen dat Harris die druk prima kon handelen. De set van de dj was genieten geblazen met toffe visuals en heerlijke muziek, maar wanneer ‘We Found Love’ ingezet werd, barste het feest helemaal los. Out of the blue stond Rihanna daar opeens de vocals te verzorgen van de hit uit 2011. Een heel tof moment!

Disclosure doet het niet alleen

Naast Calvin Harris, Sia en ZHU wisten ook de mannen van Disclosure er een feestje van te maken. Met een geweldige tour achter de rug en hits als ‘White Noise’ en ‘Omen’ was het vanaf het eerste moment al duidelijk dat Disclosure niet mocht ontbreken op een festival als Coachella. Het zal voor de meesten niet als verrassing komen aangezien het duo bekend staan om hun samenwerkingen. Desalniettemin was het genieten geblazen toen onder andere Lorde, Sam Smith en Brendan Reilly op het podium verschenen tijdens hun performance. Genieten, dat was het zeker!

 

A video posted by Angela (@angex.yc) on

Het dak eraf met LCD Soundsystem

Begin dit jaar werd er naast Calvin Harris en Guns N' Roses nog een headliner bekend gemaakt die onze aandacht wist te trekken: LCD Soundsystem. Natuurlijk wisten we van tevoren dat het optreden geweldig zou worden, maar achteraf gezien was dit misschien wel het beste optreden wat Coachella dit weekend te bieden had, niets ter nadelen van de andere acts natuurlijk. Met een grote groep getalenteerde artiesten wist LCD Soundsystem het publiek compleet te overdonderen op de vrijdagavond.

Jack Ü krijgt Kanye West stil

We sluiten onze lijst af met misschien wel het populairste duo uit onze scene: Jack Ü. Met een hit als ‘Where Are Ü Now’ op je naam wordt er veel verwacht van je performance op een groot festival als Coachella. De performance van het duo was geweldig en toen Kanye West’s ‘Power’ opgezet werd werden de verwachtingen nog hoger dan ze al waren. West was al eerder te zien op het festival en een peformance van rapper en Jack Ü zou toch een ervaring opzich zijn. Uiteindelijk stond Kanye West ook op het podium, maar om nu te zeggen dat hij iets deed….. Check het zelf hieronder maar!

Dit was Coachella 2016

Dit was het dan: het eerste weekend Coachella van 2016. De vraag of deze geslaagd is hoef niet meer gesteld te worden, aangezien iedereen het antwoord al weet: natuurlijk is het geslaagd. Aankomend weekend kunnen we weer een weekend lang genieten van de tofste performances en de lekkerste muziek tijdens het tweede weekend van het festival, en deze is dan ook geheel te zien tijdens de 360-livestream van Youtube.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws