Geheimzinnig feest 'A Trip To The UNKNWN'

Thomas Keulemans | 22 april 2016
events

A Trip To The 'UNKNWN'

Aan het eind van de jaren '80 ontstonden in steden als Londen en New York de eerste echte 'underground' feesten; feesten op locaties die tot vlak voor aanvang geheim gehouden werden en waar je vaak per toeval niet meer dan een telefoonnummer van in handen kreeg. Geen guestlists of wat dan ook. Als je het nummer belde, ontving je slechts wat vage aanwijzingen over de locatie en hoe je er moest komen. Vaak bestonden dit soort feestjes uit een hoop alcohol en één dj, die wat duistere beats stond te spinnen in een wat vervallen pakhuis. In de jaren '90 kregen deze 'warehouse parties' meer bekendheid en groeide het fenomeen uit tot een 'rave'.

Comeback

Terug naar de dag van vandaag, het jaar 2016. Het concept van de vage raves en warehouse parties lijkt weer helemaal terug van weg geweest te zijn. Zagen we al de immense toename in populariteit van Berlijnse undergroundclubs als Berghain, zo zien we ook in Azië nu een comeback van undergroundfeesten. Vooral op de Filipijnen kenmerkten de jaren '90 zich door raves en nu ook vandaag de populariteit van muziekfestivals onverminderd groot blijft, lijkt het publiek klaar voor dit frisse, hernieuwde concept.

Geheimzinnig

Recentelijk dook op Facebook plotseling een pagina op met de naam 'UNKNWN'. Op de pagina verscheen een teaser, waarop de skyline van Manilla te zien was, met feestende mensen op dakterrassen bij ondergaande zon. Het tweede deel van de teaser laat een stuk geheimzinniger shots zien, geschoten op binnenlocaties van onbekende panden, waar ook heftig gefeest wordt.

'Onbekend feestje'

De naam zegt het al: 'UNKNWN'… Onbekend dus. Organisator bleek 'Third Culture Music' te zijn, een PR- en marketingbureau gevestigd in Hongkong en de Filipijnen. Een paar dagen na de teaser maakte Third Culture Music weliswaar de datum van het eerste feest bekend - 27 februari 2016 - maar over de locatie en aanwezige dj's tastte het publiek nog in het duister.

House en techno

Uiteindelijk werden vlak voor aanvang enkele namen bekendgemaakt en bleek het te gaan om internationale techno-dj's, met als headliner Fancesca Lombardo (Crosstown Rebels, UK), en lokale helden als Cinemassacre, Samantha Nicole en Manolet Dario. Het eerste feest in de serie van acht UNKNWN-parties in totaal was in elk geval een doorslaand succes, waarbij house- en techno-liefhebbers hun hart konden ophalen!

Beeld via Inquirer.net en Pulseradio.net

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws