Dit zijn de duurste festivals in Amerika

Wouter de Vink | 29 april 2016
events

Het festivalseizoen is in volle gang. Niet alleen in Nederland en België, maar ook aan de andere kant van de oceaan staan er volop festivals gepland. De laatste jaren zijn er in Amerika steeds meer festivals. Je kunt wel zeggen dat de scene daar echt booming is. Dat zijn de kaartjes van sommige feesten nou ook. De prijzen stijgen als een malle – typisch Amerikaans – en bepaalde evenementen zijn bijna niet te betalen. Wij zochten voor je uit wat de duurste festivals in Amerika zijn en hebben deze op een rijtje gezet.

1. Mysteryland

Wij kennen Mysteryland in Nederland al een eeuwigheid. Sinds enkele jaren bestaat er ook een Amerikaanse versie van het festival en de Amerikaantjes weten hier wel een slaatje uit te slaan. Wie dit jaar namen als Skrillex, The Chainsmokers en Zeds Dead wilt zien optreden op dit evenement in New York, mag dan ook diep in de buidel tasten. Een kaartje voor het hele weekend (drie dagen) gaat je $319 kosten! Ter vergelijking: in Nederland betaal je voor vier dagen, inclusief camping, nog geen €150. Afzetters…

2. Electric Daisy Carnival

Eén van de bekendste festivals in the USA. Vooral de editie van Electric Daisy Carnival in Las Vegas is echt huge en viert deze zomer alweer de twintigste editie. De snelweg wordt tussen 17 en 19 juni gebruikt als festivalterrein en de stages die je hier tegenkomt zijn gigantisch. Hier betaalt de bezoeker natuurlijk wel de prijs voor. Wat heet: voor een ‘schappelijke’ prijs van $430 dollar mag je drie dagen de beest uithangen op EDC. En dan moet je de drankjes daar nog betalen. Dure hobby, festivallen in Amerika!

3. Electric Forest

Save the best for last! En met best bedoelen we natuurlijk de duurste. Want deze prijzen gaan echt helemaal nergens over. Electric Forest is de laatste jaren erg populair en de kaartverkoop van de aankomende editie was binnen twee weken uitverkocht. Onvoorstelbaar! Want, nou komt het: een kaartje voor het weekend kost je een fucking maandsalaris. Een normaal weekendticket kost rond de $300. Maar wie graag super deluxe als VIP naar dit festival wilt, moet over een geldboom beschikken. $2795 wordt er van je rekening afgeschreven wanneer je in een ‘Borealis’-tent op de camping verblijft. Zie het als een soort tent met het onderstel van een huisje. Hier staan ook twee bedden in en zelfs een koelkastje. Maar holy shit zeg, $2795… Really!?

Dit zijn de duurste festivals in Amerika

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws