ADE 2016 maakt eerste deel programma bekend

Wouter de Vink | 29 april 2016
events

Amsterdam Dance Event (ADE 2016)

Amsterdam Dance Event, het grootste dance-evenement ter wereld, heeft zojuist een tipje van de sluier opgetild van het programma. Dit maakte de organisatie van ADE 2016 bekend op de website. Het gaat hier om de eerste gespreksonderwerpen voor één van de vele panels.

De data van de panels zijn nog niet bekend. Maar wel – nadat vorige week Anthony Saleh, Bruce Eskowitz, Martin Goldschmidt als speakers en het openingsconcert ‘Scripted Orchestra’ aangekondigd werden - zijn de eerste onderwerpen van discussie de wereld ingegooid. Waar gaat tijdens de aankomende ADE onder andere over?

  • Best and Worst of being a label

Er gebeurt vandaag de dag een hoop achter de schermen en dat is bij muzieklabels niet anders. Tijdens deze ADE worden allerlei zaken besproken die te maken hebben met het runnen van zo’n label. Hiervoor komen niet de minsten langs! Chris Goss (Hospital Records), Eelko van Kooten (Spinnin’ Records) en Jon Berry (Kompakt) komen hun labels vertegenwoordigen en in het panel meepraten.

  • Taking streaming mainstream

Tegenwoordig wordt alles gestreamd. Evenementen en zelfs dj’s zetten hun eigen livestream op om zo een uitzending voor de thuisblijvers te kunnen bieden. Anno 2016 kunnen wij dus niet meer zonder streams. Je zou kunnen zeggen dat het mainstream is geworden. In dit panel beantwoorden verschillende vertegenwoordigers van de grootste streams de vragen over alles wat met deze vorm van live video’s te maken heeft.

  • What do artists do all day?

In het weekend draaien de artiesten natuurlijk op één en zelfs vaak meerdere feesten. Maar wat doet zo’n dj nou op een doordeweekse dag? In deze tijd is een dj niet meer iemand die alleen plaatjes draait, maar zoveel meer doet. Het is een hele onderneming. Wist je dat er meerdere dj’s hun eigen label runnen of agency hebben? Er valt dus genoeg te praten over de dagelijkse bezigheden van de artiesten!

ADE 2016: Tickets en info

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de volgende editie van Amsterdam Dance Event. Vroege vogels die er net als wij weer bij willen zijn, kunnen hier alvast hun conferencetickets kopen. Let er wel op dat je niet de kaartjes van ADE in Mumbai haalt, want ADE gaat tegenwoordig global. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws