Dit was 7th Sunday 2016!

Martijn Bastianen | 17 mei 2016
events

Het was weer Pinksteren en dat betekent 7th Sunday. Het was weer een geweldig feest in Erp. Zo is het record aantal bezoekers dit jaar gehaald. Er kwamen 37.500 mensen op af, wat voor veel vreugde zorgde. Daarnaast was het 33 dagen van te voren uitverkocht, een ander record. In de koudste editie van het festival, was Hardwell de kers op de taart!

Mainstage

Op alle stages was er een groot arsenaal aan verschillende muziekstromingen. Met andere woorden: voor ieder wat wils. Zo had de mainstage namen als Steve Aoki, Blasterjaxx en Sunnery James & Ryan Marciano op de planning staan. Met het giga grote theater, met glas in loodaankleding en de zieke lichtshows was ook dit jaar de mainstage dik in orde. Verder kon je op de SLAM! Stage kei lekker gaan op FeestDJRuud, Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Ook de techno-ravers en hardstyle-liefhebbers werden gepaaid. In de Reboot en de Hard Nature kon het dansen en raven niet uitblijven.

Hardwell op 7th Sunday

Dit jaar was er ook een ware Revealed Recordings-party. Met Dannic, Thomas Gold en Sick Individuals was het feestje meer dan aan. En als dat nog niet genoeg was, kwam mister Hardwell himself ook nog langs. Par-T, de organisatie van 7th Sunday was te spreken over de komst van Hardwell:

'Hardwell had met zijn Revealed Record label natuurlijk de primeur te pakken met een hosting op een Nederlands festival. Het was last minute dat hij kwam, maar we hoopten stiekem al langer dat hij langs zou komen. Hij heeft even met Kill the Buzz gedraaid. Het was aan het begin van de dag, dus de tent stond nog niet bomvol, maar de mensen die er waren reageerde uitzinnig!'

Ook was er een nieuwe stage genaamd Overhit Stage. Een stage waar je eventjes kon feesten op keiharde hits van de 00’s. De aankleding van die stage was een grote Furby, om jouw 00’s-gevoelens nog meer te triggeren. Het eten was ook weer tot in de puntjes uitgewerkt. Waar vorig jaar er allemaal eetkraampjes stonden, was dat deze keer nog beter uitgewerkt. In de ‘Experience Market’ kon je lekker eten, workshops volgen en relaxen in hangmaten.

Uniek

7th Sunday was in 2014 11 dagen voor het begin van het festival uitverkocht. In 2015 22 dagen en in 2016 33 dagen. Hoe gek is dat!? Het blijkt wel weer dat 7th Sunday steeds eerder is uitverkocht. Help jij volgend jaar mee aan de 44 dagen?

(Foto's 7th Sunday)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws