David Guetta opent het EK met knallende set

Bart Remmers | 10 juni 2016
events

Dj-set David Guetta opent het EK voor de Eiffeltoren

Stel: je organiseert het Europees Kampioenschap Voetbal dat wordt gehouden in Frankrijk. Om het sporttoernooi knallend te openen wil je een dj inschakelen voor een vette set, pal voor de Eiffeltoren in Parijs. Wie schakel je dan in? Fransen willen nogal eens chauvinistisch zijn, dus je gaat voor een wereldberoemde dj uit eigen land. Daft Punk is te exclusief en Martin Solveig even wat minder hot. Dan is er natuurlijk altijd nog David Guetta, al jarenlang hofleverancier van dikke hits.

LEES OOK: Diplo en DJ Snake boos op David Guetta

Officiële EK-tune en opening door David Guetta

Donderdagavond mocht Guetta het EK 2016 aftrappen. Ongeveer 92.000 EDM- en voetballiefhebbers kwamen op het gratis feestje in het hart van de Parijse hoofdstad af. En ze werden niet teleurgesteld, de Fransman draaide een strakke en feestelijke set bomvol kneiters van hits.

De NOS-beelden van de officiële opening zijn al terug te vinden op YouTube

Overigens zijn we de komende voetbalgekke maand nog niet van de dj af. Hij is namelijk ook de maker van de officiële EK-tune 'This One's For You', samen met de Zweedse zangeres Zara Larsson. De meningen over de track lopen nogal uiteen, maar de hitlijsten liegen niet: Guetta heeft er weer een vette hit bij, like it or not. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws