Roermond wil €10.000 van Solar: 'Geluidsoverlast'

Wouter de Vink | 9 augustus 2016
events

Roermond wil €10.000 van Solar: 'Geluidsoverlast'

Afgelopen weekend stond Roermond weer op zijn kop vanwege één van de vetste festivals van Limburg: Solar. Maar ook de rest van de omgeving rondom de Maasplassen in Roermond kon feesten op de muziek van het festival. Het geluid van het evenement stond namelijk volgens de gemeente Roermond te hard – vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag. En daarvoor leggen zij organisatie Extrema een dwangsom op van maar liefst €10.000.

LEES OOK: Twee gasten verkleden zich als security en komen zo Tomorrowland binnen. WTF!?

Het vierdaagse festival trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en dus is het niet zo gek dat het evenement wel wat lawaai maakt. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag was het wel heel erg, zo zegt een woordvoerder van de gemeente. Het ging hier om een langere periode waarin teveel geluid is geproduceerd. En hiervoor wordt er dus een dwangsom van tienduizend knaken verbeurd.

Solar moet €10.000 dokken aan gemeente Roermond

Organisator Dennis Behlau laat aan het Eindhovens Dagblad weten dat zij er alles aan doen om het geluid binnen de afgesproken perken te houden. Hiervoor schakelen zij zelfs een meetbedrijf in die het geluidsniveau in de gaten houd. ‘Wij zetten ons 110% in. Maar als dat niet genoeg is geweest, dan zullen we daarvan de consequenties moeten dragen.’

Het is niet de eerste keer dat Solar te maken krijgt met een overschrijding van het geluidslimiet. Ook in 2015 ging het aantal decibel te hard en omwonenden zijn de overlast spuugzat. De bewoners hebben hier aanklacht van ingediend en er loopt momenteel nog een juridische procedure tegen de gemeente Roermond over het terreur voor je eur van de vorige editie.

Beeld via Facebook Solar / Max Kneefel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws