Nederlandse ambassade waarschuwt bezoekers Sziget

Rick Francissen | 10 augustus 2016
events

Sziget

In Boedapest Hongarije wordt deze week één van de grootste festivals van Europa gehouden: Sziget. Op deze 24e editie staan grote artiesten als Rihanna, Muse, Bastille en David Guetta op de line-up. Hardwell heeft - na Martin Garrix afgelopen jaar - nu de eer de closing-act te verzorgen op 17 augustus. Met de grote populariteit van Sziget onder de Nederlanders en de andere regels wat betreft drugs, heeft de Nederlandse ambassade een waarschuwing uitgestuurd naar alle bezoekers.  

Hongarije tolereert geen drugs

De ambassade benadrukt in de waarschuwing dat er in Hongarije en daardoor ook op het festival Sziget een zero tolerance beleid wordt gevoerd. Ondanks dat dit ook gebruikelijk is op festivals in Nederland is het toch verstandig om dit beleid een stuk serieuzer te nemen. Wordt je namelijk gepakt met drugs op zak, dan kan je zomaar de cel in komen in Hongarije.

Ambassade aanwezig op Sziget

Net zoals voorgaande jaren zal er een loket van de ambassade aanwezig zijn op Sziget. Met problemen zoals verloren documenten, vrienden of voor eventueel ander advies kun je bij het loket terecht. In de afgelopen jaren bezochten Nederlanders het loket ook wanneer zij onwel werden

Beeld via Nagy Marton Photo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws