Techno concept Resistance van Ultra krijgt eigen festival

Rick Francissen | 19 augustus 2016
events

Bij veel versies van het Ultra festival in bijvoorbeeld Miami, Zuid-Afrika of Japan is er altijd een Resistance stage aanwezig die de techno/house vertegenwoordigt. Het succes hiervan is enorm groot wat er nu voor zorgt dat Resistance een eigen feest krijgt met als eerste editie in Lima, Peru.

Ultra Resistance

Resistance gaat al jaren mee op het Ultra Music Festival met de grootste namen uit de scene. Adam Beyer, Carl Cox, Umek, Marco Corola en Solomun zijn enkele voorbeeld uit de verschillende line-up’s die voorbij zijn gekomen in de afgelopen jaren. Ook de aankleding wordt door de organisatie goed aangepast aan de muziekstijl. Geen gigantische vuurwerkshows of honderden spotlights, maar precies juist getimede toevoegingen op de muziek.

Resistance Peru

Het succes van het concept wat zich volledig richt op de house en techno en zich daarmee afzet van de populaire EDM krijgt in oktober het eerste eigen evenement. Hoofdstad van Peru, Lima krijgt hiermee een première. Op 14 oktober zullen in ieder geval Carl Cox, Matador en Nicole Moudaber het beste wat betreft techno laten horen aan de mensen in Peru. Meer namen zullen binnenkort aan de line-up worden toegevoegd.

LEES OOK: Carl Cox: 'Space Ibiza heropent in 2018 op nieuwe locatie!'

Europese concurrentie

Met de toenemende populariteit van de house en techno muziek wordt de markt steeds groter. Naast Resistance is ook het Nederlandse Awakenings en het Duitse Time Warp op internationaal gebied bezig met grote festivals. Of wij Resistance ooit in Nederland kunnen verwachten met deze twee grote concurrenten moet in de toekomst gaan blijken. De verspreiding van de muziekstijl over de wereld is wat ons betreft al een positieve ontwikkeling!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws