Bingo Players vecht tegen kanker met nieuwe tour

Ivo Mollemans | 24 september 2016
events

In 2013 verloor Paul Bäumer (37) zijn strijd tegen kanker. Vanaf dat moment is Bingo Players geen duo meer, maar Maarten Hoogstraten ging door met hun project. Sinds die tijd is de naamsbekendheid van Bingo Players gewoon door blijven groeien. Ook het label Hysteria, dat ook al bestond voor het overlijden van Paul, is niet stil gaan staan.

Het begin van Bingo Players

De carrière van Bingo Players begon echter al in 2006 en dat is in nu dus tien jaar geleden. Sindsdien zijn de heren vooral bekend geworden met hun hits ‘Rattle’ uit 2011 en ‘Cry (Just A Little)’ in 2010.

LEES OOK: Life In Color viert tiende verjaardag in Miami

Normaal gesproken zou dit reden zijn voor een feestje waar veel alcohol, veel mensen en veel muziek bij komt kijken. Maarten pakt dit echter anders aan en koppelt een goed doel aan de verjaardag van hun Bingo Players. Hij zal in november een tour starten door Noord-Amerika in samenwerking met het goede doel Fuckcancer. Deze organisatie doet onderzoek naar het bestrijden van kanker en alle opbrengsten van de shows zullen dan ook direct naar het doel gaan. Maarten zal de locaties van de tour niet alleen afgaan want Zookeper zal als support act mee gaan. De tour zal alles wat Bingo Players de muziekindustrie hebben gebracht herdenken en vormt hiermee een groot eerbetoon aan Paul.

Paul heeft vroeger zelf ooit gezegd wat hij belangrijk vond als mensen naar hun shows kwamen en dit motto blijft Maarten tot op de dag van vandaag vast houden.

‘For us, we want to continue to help create those meaningful and memorable experiences from our music and shows.’

Voor info over de tour moet je de website van Bingo Players bij houden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws