Ultra breekt records in Azië

Ivo Mollemans | 26 september 2016
events

Het Ultra Music Festival word jaarlijks op verschillende locaties gehouden verspreid over de hele wereld. De grootste editie word gehouden tijdens de Miami Music Week en is dan ook een van de grootste en meest besproken dance festivals ter wereld. Ook in Azië ziet de organisatie grote kansen en daarom word het festival daar nu al op acht verschillende locaties gehouden.

LEES OOK: Check deze sets van Ultra Japan

Ultra breekt record

Acht edities betekend natuurlijk ook dat er immens veel mensen naartoe kunnen gaan. Dit jaar gingen er dan ook 350.000 mensen naar de festivalgronden om zo’n beetje alle grote dj’s ter wereld live te kunnen zien. Dit is een nieuw record voor de organisator en daar zijn ze dan ook erg trots op. De CEO en medeoprichter van Ultra, Russell Faibisch, had het volgende te melden over dit ongekende succes:

‘I’m overwhelmed at what we’ve been able to achieve across Asia this year. Producing large-scale events of the highest quality in eight countries, all in the span of a total of three weeks, is an incredible achievement and one that our entire team should be very proud of. There is an immense satisfaction in witnessing hundreds of thousands of fans on the other side of the world immersing themselves and enjoying what we do, all being a part of our Ultra Worldwide family. I have to commend our fantastic team in Asia, without whom none of this would be possible.’

Zes van deze evenementen werden gehouden in 10 dagen tijd, van 10 tot 19 september. Dat is logistiek gezien dus een hoop werk geweest. De edities in Korea en Thailand werden al in juni dit jaar gehouden. Ultra Singapore trapte op 10 en 11 september af en hier stonden onder andere Afrojack, Axwell, Alesso en deadmau5 voor het publiek van 45.000 man. Daarna volgde op 11 september Road to Ultra Taiwan met niemand minder dan DJ Snake, Afrojack, Alesso en natuurlijk nog veel meer. Op 17 september werd Ultra Worldwide gehouden op 3 verschillende locaties in Azië. De grootste Aziatische editie is die in Japan. Hier kwamen, verdeeld over drie dagen zo’n 120.000 mensen op af.

De vraag naar EDM en zijn bijbehorende festivals is dan ook gigantisch groot in Azië en deze vraag blijft nog altijd groeien. Zo heeft ALDA ook al plannen om een aantal festivals te gaan organiseren aan de andere kant van de wereld en ook EDC gaat de allereerste editie van de Aziatische versie binnenkort houden.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws