Chinezen zijn voor het eerst ook aanwezig op ADE

Ivo Mollemans | 6 oktober 2016
events

China Op ADE

Voor het eerst zal China te vinden zijn op het Amsterdam Dance Event. Het evenement heeft altijd al personen en organisaties van over de hele wereld weten te trekken, maar daar zat China voorheen nooit bij. De dance scene is nu echter ook aan het groeien in Azië en dus komt er actie vanuit China richting Amsterdam.

Chinees talent komt naar Nederland

Het bedrijf AMS Bookings reist al sinds 1999 door China met artiesten voor shows. Voor de volgende stap in hun carrière heeft de organisatie de handen ineen geslagen met een aantal promotors en artiesten uit Nederland om Chinees talent naar Amsterdam te halen op zaterdag 22 oktober. Het evenement waarvoor dit gebeurt heet ‘Dagverblijf x China Pavillion’ en zal gehouden worden in VILLA in Amsterdam West.

Chinese Overheid

De reden dat dit nooit eerder gebeurde is door het strenge beleid van de Chinese overheid. Artiesten en organisatoren mogen niet zomaar het land uit om ergens anders shows weg te geven. Met deze stap zal de erg gesloten Chinese markt weer een stukje verder open komen te staan voor internationale investeerders. Het uitbrengen van muziek is voor Chinese artiesten dan ook niet iets wat vanzelfsprekend is. De meeste soorten sociale media zijn verboden in het land en touren door andere landen is dan ook essentieel om hun muziek bij een groter publiek te kunnen brengen.

LEES OOK: Promotors willen uitbreiding naar Azië

Door deze blokkering van sociale media is het ook voor Europese en Amerikaanse organisaties erg moeilijk om in contact te komen met Chinese organisaties. De bevolking was tot voor kort niet bekend met internationale artiesten, maar door het openen van clubs en de vele artiesten die momenteel door Azië touren word de scene ook daar steeds toegankelijker, tot grote vreugde van festivalorganisatoren.

ADE

Artiesten die optreden tijdens ADE zijn onder andere Shanghai Restoration Project en Bass Guo. Ook de Nederlandse Tommy Hendriks en de Chinese Rainbow Gao zullen vanuit Shanhai richting Nederland overvliegen. Het evenement zal naast een feest ook netwerkgelegenheid zijn. Het netwerken staat voor overdag op de planning en het evenement zal daarna nog tot 3 uur ’s nachts doorgaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws