Terug naar de basis in Parijs

Ivo Mollemans | 11 oktober 2016
events

Het antwoord op de vraag ‘hoe krijg ik mijn club vol?’ is heel simpel: zet er een bekende dj neer en de bezoekers komen vanzelf. Het maakt vaak niet eens zoveel uit hoe of wat de artiest van die avond draait, zijn of haar naam is vaak al genoeg om de bezoekers aan te trekken. De rol van muziek is daarom deels in verval geraakt wat zonde is want er is zoveel verschillend materiaal tegenwoordig.

Feestgangers in Parijs krijgen iets nieuws

Omdat het tegenwoordig teveel om de show gaat en dus te weinig om de daadwerkelijke muziek. Daarom besloot een club in Amerika eerder al om laptops te verbannen uit de dj booth en ook een club in Parijs gaat nu een stap terug in de tijd. De club geeft namelijk geen namen meer vrij van eventuele artiesten die komen draaien op donderdagavond. Sterker nog, de dj staat afgescheiden van het publiek achter een gordijn waardoor mensen weer gestimuleerd worden om alle richtingen op te dansen en te kijken in plaats van richting de dj booth. Om de geheimhouding van de artiest te compenseren tegenover het publiek is er op donderdag geen entree. Mensen kunnen dus naar binnen lopen wanneer ze zin hebben om een avond ouderwets op stap te gaan.

‘Every Thursday, DJs will be invited to play at Badaboum as silhouettes behind an illuminated backdrop. The artists’ names may occasionally be revealed during the night, but not in advance.’

LEES OOK: Paradijs eiland Palawan krijgt eerste festival

Club Badaboum

De club waar deze avonden worden gehouden is club Badaboum. Het is geen onbekende locatie voor feestgangers. De club staat bekend om zijn licht en geluid installaties, en heeft voornamelijk artiesten uit de house scene over de vloer. De organisatie van de club ziet deze nieuwe avonden als een nieuwe kans. De avonden zullen dan ook voornamelijk gevuld zijn met house, funk en alles wat daartussenin ligt. Badaboum is niet de enige initiatiefnemer achter het concept. Ze werken samen met de Franse club Sundae en radiostation Le Mellotron. In de afgelopen maanden heeft Sundae onder andere Seth Troxler, Moodymann en Craig Richards over de vloer gehad dus ga er maar vanuit dat ook in Badaboum eerste klas artiesten achter het gordijn zullen staan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws