De ongeziene plekken van ADE: op bezoek bij de Teufel Raumfeld Brand Store

Peter Güldenpfennig | 21 oktober 2016
events

De meeste feesten tijdens ADE worden groots en breed in de spotlights gezet, maar er zijn genoeg kleine plekjes die niet door het grote publiek opgepikt worden, maar wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook de Teufel Raumfeld Brand Store op de Van Baerlestraat laat van zich horen dit ADE, en wij zijn er uiteraard bij.

Many Sounds of Raumfeld

Onder de naam Many Sounds of Raumfeld heeft de brandstore de handen ineen geslagen met Deep House Amsterdam, een organisatie ter promotie van de betere dance. Op twee dagen doen meerde dj's hun ding midden in de brandstore, mooi gelokaliseerd bij het museumplein. Wij vielen de donderdag even bij ze binnen. 

De store biedt zelf al een behoorlijk mooie aanblik, met zowel audioapparatuur van Teufel als van Raumfeld mooi opgesteld om direct beluisterd te worden. Dat is dan ook de reden van de brandstore: luisteraars kennis laten maken met de audiokwaliteit van Raumfeld- en Teufel-producten. Een prettige omgeving om in rond te hangen als muziekliefhebber, helemaal omdat vanaf de begane grond diverse dj's lekker draaiden. 

Zo beroerde onder andere house-dj Miguel Campbell de decks. Deze man draait al sinds de jaren '90 en weet dus echt wel wat 'ie doet. Dat bleek ook vandaag, want zijn heerlijke midtempo beats gaan goed samen met de vele apparatuur waar bezoekers mee omgeven zijn.

Ook moeten we zeker even Nick Monaco noemen. Hij draaide een stuk ontoegankelijker, maar zeer zeker niet slechter. Diepe housebeats die langzaam door de brandstore rolden bevielen het publiek duidelijk goed.

De godzilla van Teufel

Natuurlijk werd deze middag gretig gebruik gemaakt van Teufel-apparatuur. Leuk was dat hierdoor ook echt de meerwaarde van het combineren van een merk als Raumfeld/Teufel en enkele dj-sets naar boven kwam. Want hoewel de dj's op de begane grond draaiden en je als bezoeker vanaf de eerste verdieping wel een en ander meekreeg van de muziek, werd het pas echt leuk toen de befaamde Rockster aanging. Deze speaker van Teufel verandert elke huiskamer in een club en dat was op de eerste verdieping van de brandstore goed te merken. Man, die speaker klinkt hard! Dat betekent niet dat je als halve dove uit de brandstore wandelt, want hoewel het geluid van deze speaker indringend is, is het zeker niet storend of pijnlijk.

We kijken in ieder geval uit naar meer van deze onontdekte ADE-plekken. Zelf ook een dergelijk event meemaken? No problem, want ook vandaag organiseert Raumfeld een dergelijk event. Check hier hoe je je kan aanmelden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws