Check: de set van Tiësto's Clublife 500

Ivo Mollemans | 24 oktober 2016
events

Trance en inmiddels ook electro house held Tiësto heeft altijd al voorgelopen op de rest van de industrie. Hij was een van de eerste met een eigen radioshow en al sinds 2007 wordt die massaal beluisterd door zijn fans. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd dan ook uitbundig gevierd dat de 500e editie van zijn show een feit is.

LEES OOK: Maceo Plex x Rijksmuseum

Tiësto neemt de Ziggo Dome over

Om zo’n mijlpaal te vieren moet uiteraard een degelijke locatie afgehuurd worden. Daar waar veel dj’s hun eigen labelnights of feesten die ze zelf hosten in de kleinere clubs in Amsterdam hielden, dacht Tiësto dat de Ziggo Dome wel zou volstaan als de ideale plek voor een feestje. Duizenden fans trokken naar de hoofdstad van Nederland om het 6 uur durende optreden van Tiësto zelf mee te kunnen maken. Tiësto is niet onbekend met sets die langer zijn dan de standaard tijden van 1 tot 2 uur. Toen hij nog volop actief was in het trance genre was hij ook regelmatig voor zeer lange tijd te vinden achter de draaitafels.

LEES OOK: Party report van AMF - Tiësto Presents Clublife 500

Tijdens de set van 21 oktober wist hij veel klassiekers en nieuwe nummers te draaien van zowel zichzelf als van collega’s. Tijdens de avond kwamen uiteraard de klassiekers ‘Love Comes Again’, ‘Adiago For Strings’, ‘Lethal Industry’ en ‘Kaleidoscope’ voorbij, maar ook ‘The Only Way Is Up’ die hij samen met Martin Garrix heeft gemaakt, ‘Chemicals’ een samenwerking met Don Diablo en ‘Show Me’ met DallasK passeerden de revue.

Special guests

Natuurlijk kan Tiësto niet naar de Ziggo Dome komen zonder een paar van zijn vrienden uit de scene mee te brengen. Toen hij al ongeveer anderhalf uur bezig was kwamen The Chainsmokers hem vergezellen in de dj booth. Zoals te verwachten werden hun hits ‘Roses’, ‘Closer’ en ‘Don’t Let Me Down’ gedraaid, samen met het nummer ‘Split (Only U)’ wat een samenwerking is tussen Tiësto en The Chainsmokers. Later kwam ook Hardwell voorbij om de tracks ‘Colors’ en ‘Zero 76’ te draaien naast hits van Hardwell zelf zoals ‘Don’t Stop The Madness’ en ‘Apollo’.

Check hier onder de hele set van Tiësto zelf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws