Checken: de set van Axwell ^ Ingrosso op AMF

Ivo Mollemans | 31 oktober 2016
events

Het is alweer meer dan een week geleden dat het Amsterdam Dance Event heeft plaatsgevonden en daarmee is ook de jaarlijkse editie van het AMF (voorheen Amsterdam Music Festival) weer gehouden. Dit jaar bestond het festival uit twee data en beide data brachten de bezoekers een aantal van de grootste dj’s ter wereld. Onder andere Afrojack, Showtek en Hardwell stonden op de stage van het festival.

LEES OOK: Steve Aoki mist het echte dj'en

Axwell /\ Ingrosso tijdens AMF

Ook het duo Axwell ^ Ingrosso was te vinden op het festival. De show was er voor de bezoekers eentje om nooit meer te vergeten. Het licht, geluid en de effecten waren perfect geregeld in de Heineken Music Hall en dat zorgde voor een spektakel van jewelste. Vanaf het moment dat de achtergrondmuziek begon te spelen tot het moment dat de heren dan eindelijk het podium op kwamen hebben de fans met veel enthousiasme gewacht. Toen ze er dan eindelijk waren begonnen ze maar meteen met een van hun eigen nieuwe nummers. Het gaat om het nummer ‘How Do You Feel Right Now’ en het is er een waar fans naar uitkijken want hij is nog niet uitgekomen.

De dj’s hebben de fans getrakteerd op een goede dosis dance waarin zowel nieuwe als oude nummers elkaar in hoog tempo afwisselden. Shows als deze zijn de reden dat men richting Axwell ^ Ingrosso blijft gaan en de mannen mogen met recht zeggen dat ze tot de top van de dj’s behoren.

Het team achter de show

Naast de twee dj’s zelf is er uiteraard ook een heel team bij betrokken om de show helemaal af te maken. Een pyro technicus gaf vlak voor de show nog een aantal details weg die aangaven hoe gigantisch de show wel niet moest worden.

‘We had an incredible amount of lasers today. Usually at a venue of this size, 6 to 8 lasers suffice. Tonight we had no less than 106 of them! Another thing that was special tonight is the cyclo-laser in the middle of the Heineken Music Hall. That one just keeps going non-stop, so there’s lasers all around, all the time. And the pyro of course… Tonight’s show was extremely exciting for us. We used up an amount of pyro that usually lasts a whole day of events. Now we fired all of that in the air in an hour and a half! For us, that means that there’s no rest and zero room for error. These are the days we live for.’

Volledige set online

De volledige show van Axwell /\ Ingrosso is nu gelukkig ook voor iedereen die niet aanwezig was terug te vinden op YouTube. De video is hieronder toegevoegd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws