Ga terug in de tijd op Middlelands Festival

Rick Francissen | 4 november 2016
events

Middlelands

Themafeesten zijn er in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan Tomorrowland, dat een sprookjes- en fantasiewereld weet te realiseren. Een festival als Electric Zoo probeert juist een andere sfeer neer te zetten zoals de naam al doet vermoeden. Zo vormde de mainstage dit jaar in New York een gigantische cobra. Insomniac Events weet ook wel raad met het geven van een goed themafeest. Zo weten zij met hun Electric Daisy Carnaval feesten een feestelijk geheel neer te zetten, waar naast muzikale acts ook veel attracties te bezoeken zijn. Het nieuwste festival van Insomniac, dat samenwerkt met C3 (bekend van Lollapalooza), dat Middlelands heet gaat nog een stapje verder een neemt je een flink aantal jaren terug in de tijd.

LEES OOK: Waan je in de wereld van Mad Max op Wasteland Festival

Maak een tijdreis met Middlelands

Het festival neemt de bezoeker van 5 tot en met 7 mei 2017 mee terug naar de Renaissance. Hoe de organisatie dit precies van plan is lijkt lastig voor te stellen, maar de onderstaande YouTube trailer helpt hier een handje bij.

Naast iconische gebouwen worden er veel kunst exposities gehouden op het festival. Ook zijn er speciale namen bedacht voor de verschillende stages en campings. Zo kun je bijvoorbeeld een plek reserveren voor je tent op het ‘Fellowship Field’.

Ondanks dat er verder nog weinig bekend is over de line-up van het festival kun je er vanuit gaan dat je het zeker naar je zin zult hebben op Middlelands. De organisatie staat bekend om de goede producties en beloofd dan ook “four-dimensional superstructures and mind-blowing feats of ingenuity, inspired by the elements of air, water and fire.”

Wij zijn behoorlijk enthousiast over het festival. Er is echter een groot nadeel aan heel het verhaal: wil je erbij zijn, dan moet je wel even een vliegticket boeken naar de VS. Het festival vindt namelijk plaats in Houston, Texas. Mocht je dit serieus overwegen, check dan even de Middellands website voor specifieke informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws