Rotterdamse Rave presenteert volledige line-up

Rick Francissen | 22 november 2016
events

Rotterdamse Rave

‘Rotterdam is techno’, is een quote die de organisatie van de populaire Rotterdamse Rave-feesten vaak gebruikt in hun berichten. Het is in maart dan ook alweer vijf jaar geleden dat het eerste feest met de naam Rotterdamse Rave gehouden werd. Dit vraagt om een speciale editie, namelijk de 5 Year Anniversary in Maassilo. De volledige line-up is ook bekend gemaakt en daarmee belooft het een flink spektakel te gaan worden.

LEES OOK: Report Rotterdam Rave Festival

Vijf jaar Rotterdamse Rave

De eerste editie van het inmiddels immens populaire feest werd gehouden in Perron. Deze club die tot grote teleurstelling van veel bezoekers vandaag de dag gesloten is, diende lang als thuisbasis voor de organisatie van Rotterdamse Rave.

Toen de feesten in deze club te populair werden besloot de organisatie te verhuizen naar een grotere, maar net zo industriële en sfeervolle locatie, namelijk Factory 010. Hier hebben veel edities plaatsgevonden totdat ook op deze plek hetzelfde probleem opdook. Het feest werd te populair en hierdoor kon er op de locatie niet worden voldaan aan de vraag naar het aantal tickets. De Rotterdamse Rave ging daarom tien verdiepingen naar beneden en koos de Maassilo als nieuwe thuisbasis.

Eerder dit jaar maakte de organisatie bekend dat er nog maar één keer per jaar een groot feest in de Maassilo zou gaan plaatsvinden op de verjaardag. Daarnaast is er gekozen voor Factory 010 met speciale labelnights om een specifieker publiek te bereiken en meer aandacht te kunnen besteden aan het desbetreffende feest. Op zaterdag 4 maart zal er in ieder geval op een grootse manier gevierd worden dat Rotterdamse Rave 5 jaar bestaat.

Line-up Rotterdamse Rave 5 Year Anniversary

Verdeeld over 4 area’s zullen er de verschillende artiesten naar Maassilo Rotterdam komen. Met de gepresenteerde namen wordt ook direct duidelijk dat er verschillende muziekstijlen te vinden zijn op het indoor festival. De liefhebbers van echte harde techno kunnen hun hart ophalen bij de radiation area waar Dave Clarke als headliner staat. De zogenaamde techno-baron maakt hierbij zijn debuut op het Rotterdamse feest.

De Exposure area staat dankzij Alan Fitzpatrick en Enrico Sangiuliano in het teken van Drumcode-techno. Verder neemt Joris Voorn samen met een groot aantal Nederlandse namen de derde area voor zijn rekening. Vooral Karim Soliman is een naam die opvallend is, aangezien hij frontman van de organisatie is. Tot slot is er de basement, waar ogenschijnlijk meer house zal worden gedraaid door Tom Trago, Jan van Kampen en Modular DJ’s.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws