De comeback van Project One brengt nieuws voor de toekomst

Ivo Mollemans | 22 november 2016
events

Zoals velen inmiddels wel weten werd afgelopen zaterdag het jaarlijks terugkerende hard dance evenement ‘Qlimax’ gehouden. De beste artiesten uit de scene waren aanwezig om er een keiharde avond van te maken. De line-up, de aankleding, de sfeer: alles was perfect en daarom is het festival niet alleen aan te raden voor hard dance liefhebbers. Een uitverkocht GelreDome heeft iets magisch wat maar weinig andere festivals weten over te brengen. Hoe de avond er precies aan toeging kan je lezen in ons uitgebreide Party Report.

De terugkeer van oude helden

Er was echter een act die extra aandacht verdient. Project One, bestaande uit Headhunterz en Wildstylez, is acht jaar geleden opgericht en toentertijd hebben ze een knaller van een album uitgebracht dat vandaag de dag nog steeds wordt gezien als een van de beste, al dan niet hét beste, hard dance album allertijden. De nummers zijn stuk voor stuk bekend bij elke liefhebber, maar toch zijn er maar weinig mensen die het duo live hebben mogen zien optreden. Het laatste optreden was een gastopreden in 2013 bij X-Qlusive Wildstylez en daarvoor waren er maar heel weinig andere data waar het duo optrad.

LEES OOK: De Tijdmachine maakt line-up bekend

De show van Project One

Zoals men gewend is van Q-Dance was de hele avond perfect uitgewerkt en ieder showelement was tot in de puntjes verzorgd. Tijdens de set van Project One werd dan ook alles uit de kast getrokken door zowel de dj’s als door Q-Dance om het een onvergetelijke belevenis te creëren. Headhunterz en Wildstylez hadden een hoop edits gemaakt van hun oude klassiekers en men zong deze dan ook massaal mee. De muziek en het licht liepen volledig synchroon.

Naast oude klassiekers werden er ook een aantal gloednieuwe tracks gedraaid. Een van die tracks werd door sommigen al een beetje herkend doordat Headhunterz hem liet horen in een van zijn vlogs en ook een remix van Sound Rush van de track ‘Project One’ viel goed in de smaak. Dat er nieuwe nummers zijn gemaakt kan dan ook maar één ding betekenen: Project One gaat in de toekomst vaker van zich laten horen.

De toekomst

Naast Qlimax is er ook al een tijdje een boeking bevestigd op Knockout Circus in Australië. Daarnaast gaven ze in een interview bij SLAM! van vorige week al weg dat ze vervolg optredens niet willen uitsluiten en zelf ook erg benieuwd zijn naar wat de toekomst het duo gaat brengen. Hoe de toekomst er dus precies uitziet is voor zowel de fans als voor het duo zelf nog onduidelijk. Het zou vet zijn als er weer zo’n knaller van een album uitgebracht gaat worden, maar we kunnen nu niet meer doen dan hopen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws