T in the Park festival is afgelast voor 2017

Ivo Mollemans | 27 november 2016
events

Europa is de thuisbasis voor veel van de grootste dance festivals ter wereld. Tomorrowland, Mysteryland, Sensation, Defqon 1.: ze zijn allemaal ooit begonnen in ons werelddeel en inmiddels worden er ook edities in andere delen van de wereld gehouden. Een ander gigantisch festival dat jaarlijks wordt gehouden in Europa is het T in the Park festival. Het Schotse festival wordt al 23 jaar gehouden, maar helaas zal de editie van 2017 niet doorgaan door een opvallende oorzaak.

Verhuizing van T in the Park

Twee jaar geleden moest het festival al verhuizen naar een nieuwe locatie. Deze plotselinge verplaatsing bracht een hoop moeilijkheden met zich mee voor de organisatie, maar uiteindelijk lukte het wel om de editie door te laten gaan. Helaas zal dit in 2017 dus niet lukken. De voorbereidingen waren al in volle gang, maar de Schotse overheid heeft de organisatie geïnformeerd over een ongeregistreerd, maar beschermd nest van een zeearend. De vogel moet de ruimte krijgen om zich voort te planten voor het behoud van de natuur.

LEES OOK: Line-up 'New Horizons Festival' op Nürburgring deels bekend gemaakt

Het zou veel extra kosten met zich meebrengen als de organisatie het festival toch wil laten doorgaan. De locatie zou aanpassingen moeten ondergaan en er zou extra personeel ingehuurd moeten worden om alles in goede banen te laten leiden. Deze omstandigheden maken het de organisatie echter dusdanig moeilijk dat er maar besloten is om het festival af te lassen. Op de website van T in the Park is een volledige verklaring te vinden van de situatie en daarin staat ook het volgende:

‘As the build up to the festival was well underway we were informed by Scottish Government Ministers that we would have to apply for full Planning Permission due to the presence of an unregistered, but protected in law, osprey’s nest. The constraints – logistically and financially – that the resulting planning conditions put upon us are simply not workable.’

De toekomst

Dat de editie van 2017 niet door kan gaan betekent gelukkig niet dat het festival er helemaal mee ophoudt. T in the Park ziet het jaar als een pauze en in 2018 zal er zoals vanouds weer een editie gehouden gaan worden in Schotland. De festival belooft dat die editie een echte knaller gaat worden zoals fans van ze gewend zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws