Deadmau5 komt met nieuwe tour data en Cube

Ivo Mollemans | 4 december 2016
events

Deadmau5 is weer terug in de scene. Of ja, terug… eigenlijk is hij nooit echt weggeweest. Eind vorig jaar haalde hij zijn sociale media kanalen deels leeg om zich even terug te trekken uit de wereld en zich volledig te focussen op zijn muziek. Als resultaat van deze afwezigheid kan hij nu, al dan niet met trots, zijn nieuwe album presenteren aan de wereld. Naast het album gaat hij ook weer touren met een vernieuwd podium waar je ‘U’ tegen zegt.

Bewogen jaar voor Deadmau5

Door alle ontwikkelingen was het een bewogen jaar voor de Canadees. Hij heeft veel discussies gevoerd op Twitter met anderen, had een aantal speciale optredens in de planning staan en daarnaast kon hij ook in de studio niet stil blijven zitten. Met name dat laatste vergde veel focus. Hij heeft veel tijd besteed aan het album en onderweg heeft hij veel materiaal laten horen in livestreams en tijdens zijn optredens. Toch is hij zelf niet helemaal tevreden over het album aangezien hij naar eigen zeggen te weinig tijd heeft gehad om het echt helemaal op en top af te kunnen maken. Dit betekend niet dat het album slecht is. Integendeel zelfs, want niet alleen duurt het 1 uur en 20 minuten om het album van begin tot eind te luisteren, de nummers die erop staan zijn vernieuwend en tegelijkertijd hoor je meteen dat het deadmau5 is de ze gemaakt heeft.

LEES OOK: Deze 12-jarige dj steelt de show met zijn Techno set!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nu het einde van het jaar in zicht komt, komen er ook weer nieuwe kansen voor deadmau5. Hij heeft zich naast zijn album ook nog bezig gehouden met het verbeteren van zijn liveshows door de ontwikkelingen van zijn zogeheten ‘Cube 2.0’. De originele Cube is algemeen bekend in de dance wereld en daar zijn een hoop verbeteringen bijgekomen. In een livestream heeft hij de wereld laten zien waartoe het gevaarte allemaal in staat is en dat is nogal wat. Bedekt in led schermen is het een imponerende verschijning. Daarnaast kunnen delen van de stage ook nog eens bewegen waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd die we niet eerder hebben gezien van podia.

De livestream is niet langer te bekijken, maar de teaser is nog wel terug te zien op YouTube.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws