Help Clini Clowns & Stichting Het Vergeten kind op Grotesque Indoor Fesitval #250

Rick Francissen | 7 december 2016
events

Grotesque

Op 10 december vindt in de Maassilo het Grotesque Indoor Festival plaats, een feest waar muziekliefhebbers samenkomen om van artiesten als RAM, Lucien Foort, John O’Callaghan, Sean Tyas, Mark Sixma en vele andere te genieten. Maar, zo vindt de organisatie, ook tijdens een feestje mag er stil worden gestaan bij de kerstgedachte. En dus komt Grotesque met een ludieke actie. Grotesque werkt namelijk samen met Stichting Het Vergeten Kind, en zamelt nieuw of nog goed te gebruiken speelgoed in om tijdens de kerst uit te delen aan hulpbehoevende kinderen in de regio Rotterdam. Bovendien kan er bij het evenement een donatie worden gedaan aan Clini Clowns. Met een publiek dat voor een groot deel uit ouders bestaat, doet Grotesque een beroep aan het gulle hart van haar bezoekers.

Cadeaus inzamelen voor ‘vergeten kinderen’

Wat Albert Heijn momenteel met Stichting Goedzak doet, doet Grotesque met Stichting Het Vergeten Kind. Bezoekers worden gevraagd om nieuw of zo goed als nieuw speelgoed ingepakt mee te nemen en in te leveren tijdens Grotesque Indoor Festival. Deze zullen samen met de Stichting cadeau worden gedaan aan kinderen die noodgedwongen niet thuis kunnen opgroeien. Deze kinderen groeien vanwege een instabiele en/of onveilige thuissituatie op in sobere opvanglocaties met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Omdat deze kinderen niet zichtbaar zijn voor Nederland, noemt de Stichting ze ‘vergeten kinderen’. De Stichting Het Vergeten Kind helpt om kinderen een kindvriendelijk leefklimaat te geven en de mogelijkheid te bieden om te spelen en ontwikkelen. Speelgoed, geschikt voor verschillende leeftijden, is daar een belangrijk onderdeel van.

Meer info over Stichting Het Vergeten Kind vind je via hun website.

Stichting Het Vergeten Kind

Een gift & donatie voor Clini Clowns

Naast het inzamelen van speelgoed, gaat Grotesque tijdens het Indoor Festival ook geld inzamelen én doneert de organisatie zelf een gift aan het goede doel van Clini Clowns. Clini Clowns speelt jaarlijks met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen, om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. Met haar vrijwilligers helpen ze kinderen in moeilijk situaties en tijdens ingrijpende gebeurtenissen door ze meer zelfvertrouwen te geven en negatieve emoties te verwerken. Onder alle omstandigheden moeten kinderen kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn. Een Clini Clown is in staat daarbij te helpen, zodat zieke kinderen weer even gewoon kind kunnen zijn. Zij kunnen dit werk doen dankzij giften van donateurs, en juist daarom vindt Grotesque het belangrijk om hen hierin te steunen.

Meer info over Clini Clowns vind je op de Clini Clowns website.

Hoe kunnen Grotesque Indoor Festival bezoekers helpen?

Grotesque vraagt haar bezoekers die een bedrag kunnen en willen missen om op het evenement een donatie achter te laten bij de Clini Clowns stand. Daarnaast wil de organisatie iedereen vragen om op zolder te kijken of er speelgoed staat dat niet meer gebruikt wordt – maar nog wel netjes en bruikbaar is, óf nieuw speelgoed te kopen, en dit vervolgens op 10 december ingepakt mee te nemen naar Grotesque Indoor Festival 250. Het speelgoed kan bij binnenkomst worden ingeleverd, en dus gedoneerd worden aan Stichting Het Vergeten Kind. Grotesque zal deze samen met de stichting tijdens de kerst uitdelen aan hulpbehoevende kinderen in de regio Rotterdam.

Namens Clini Clowns, Stichting Het Vergeten Kind én natuurlijk Grotesque zelf alvast hartelijk dank voor de donatie!

Tickets zijn nog steeds te koop voor een prijs van €45,- via de PT Events website

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws