Tundra presenteert zeer indrukwekkende lasershow

Ivo Mollemans | 17 december 2016
events

Special effects vormen een groot onderdeel van optredens op dancefestivals. Het is moeilijk om je een set in te beelden waarbij geen gebruik wordt gemaakt van led schermen, draaiende lichten, lasers, co2 kanonnen en wat nog meer. Het geeft een extra dimensie aan elke show en het is een hele opgave om de ultieme show in elkaar te zetten.

Tundra

Het huren van de apparatuur, de uren die erin worden gestoken door personeel en het maken van de ontwerpen brengen vaak enorme kosten met zich mee die terug moeten worden verdiend in de paar dagen dat het festival daadwerkelijk plaatsvindt. Of in dit geval plaats zou moeten vinden, want een festival in Moskou heeft een gigantisch vette lasershow in elkaar gezet, maar helaas gaat het hele festival niet door. Het Tundra collectief uit St. Petersburg had een team multimedia specialisten in elkaar gezet en hiermee specialiseren zij zich in licht en geluid. Met name lasers zijn interessant voor het team.

LEES OOK: Revealed Recordings komt naar 013

Geen lasers voor Moskou

De ultieme lasershow werd ontworpen voor het Outline Festival in Moskou dat in Juli gehouden moest worden, maar de overheid heeft het evenement plotseling afgeblazen. Toch is de moeite niet helemaal voor niks geweest aangezien er wel een hele toffe video online is gezet waarin de installatie aan het werk te zien is. De beschrijving die Tundra gaf luidt als volgt:

'TUNDRA’s newest immersive experience is a large scale laser-beams installation which went unseen to public due to cancellation of Outline Festival in Moscow where it was initially planned to be exhibited. As it was specially created for this festival, we decided to name it OUTLINES.
This word has a strong meaning in Russian representing the idea of stepping out of an initial grid and rising above the fundamentals by trespassing your imaginary boundaries.
Special thanks to Alexander Us & Sila Sveta for inviting us to take part in Outline festival 2016.
And thanks to everyone who helped us: Dmirtry Znamensky, Isabelle Rousset, Viktor Kudryashov, Maxim Harin, Roman Pechorin, Kapitolina Tcvetkova-Plotnikova, Semyon Zlotsky.
A custom tunnel iteration of this installation will be premiered and first shown to public at Day For Night festival in Houston, Texas, from December 16th to 18th.'

Mensen in Texas hebben dus wel de kans om de show in het echt te kunnen zien. Of het een retourvlucht waard is kan je zelf beoordelen met de onderstaande video.

OUTLINES from TUNDRA on Vimeo.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws