Glastonbury Festival verkast in 2019 naar nieuwe locatie 

Mark Hofman | 21 december 2016
events

Sinds 1970 organiseert Michael Eavis het Glastonbury Festival ieder jaar op zijn landgoed, maar daar komt in 2019 even verandering in. Voor één editie zal het festival verkassen naar een andere locatie, om vervolgens in 2020 gewoon weer terug te keren. Snappen jullie het nog? 

Glastonbury verhuist eenmalig naar nieuwe locatie 

Eigenaar van landgoed Somerset Michael Eavis organiseert al sinds 1970 het jaarlijkse Glastonbury Festival. Sinds jaar en dag wordt het landgoed omgetoverd tot een heuse feestlocatie waar jaarlijks zo'n 175.000 mensen op afkomen. Toch gaat het land, na een regenachtige editie van vorige jaar, er op achteruit en dat kan vervelende gevolgen hebben. Wanneer het land namelijk kapot is moet er een einde komen aan het festival en daar heeft niemand zin in. Tijd voor actie dus! 

Om het land goed te houden wil Micheal Eavis elke vijf jaar het festival eenmalig verkassen, zo blijft de traditie leven en weet hij zijn land ook nog eens goed te houden. Zelf wilt de beste man niet dat het festival volledig verdwijnt, want dat zou zonde zijn. 

Waar het festival in 2019 naartoe gaat is nog niet bekend, maar dat het eenmalig ergens anders gehouden wordt is duidelijk. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws