Sunburn krijgt hevige tegenstand van lokale bevolking

Ivo Mollemans | 27 december 2016
events

Dance domineert de wereld en dat is goed te merken. In de meest afgelegen gebieden worden tegenwoordig festivals gehouden en het is onmogelijk om niks te merken van de industrie. De meeste mensen schijnen al die muziek en festivals wel leuk te vinden, maar helaas moeten er ook personen zijn die klagen.

Problemen met Goa

Het Sunburn festival heeft in het verleden al problemen gehad met de lokale overheid van Goa en daarom moest de organisatie opzoek naar een nieuwe locatie. Het ging er toen over dat de overheid maar één groot festival wil hebben in de stad, maar omdat ook het Supersonic festival gehouden wordt in de stad moest er toch echt eentje verhuizen. Dit zorgde al voor de nodige problemen en het was onduidelijk of Sunburn wel door zou kunnen gaan dit jaar. Al met al heeft de organisatie toch een nieuwe locatie kunnen vinden, maar daar schijnen de omwonenden niet blij mee te zijn.

LEES OOK: KSHMR en Marnik laten officiële Sunburn anthem horen

Lokale bewoners niet blij met Sunburn

De bewoners zijn twee petities begonnen om het festival tegen te houden. Een petitie gaat over civiele rechten en de andere over criminaliteit. De bewoners zijn namelijk bang dat de omgeving aangetast wordt door het festival en dus nadelige gevolgen heeft voor de natuur. Daarnaast vinden ze dat hun morele standaarden verlaagd worden als het festival op die locatie gehouden wordt. Om het rijtje helemaal af te maken komen ze ook nog met het probleem genaamd ‘drugs’ aanzetten. De mensen hebben het idee dat een dance festival drugsgebruik aantrekt waardoor er dus ook veel drugs richting India komen met alle gevolgen van dien. Het spelletje lijkt echter nog lang niet gespeeld, maar Sunburn moet op 28 december gehouden worden en ook de vergunningen voor de organisatie zijn nog niet allemaal verkregen.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws