De annuleringen van David Guetta in India zorgen voor veel ophef

Ivo Mollemans | 16 januari 2017
events

Het afzeggen van een show door een artiest is een van de ergste nachtmerries voor organisatoren, fans en ook vaak voor de artiest zelf. Iedereen kijkt uit naar de show, maar als er vlak van tevoren gezegd wordt dat deze niet door kan gaan zijn er uiteraard een hoop mensen teleurgesteld. Vaak snappen de bezoekers het wel, maar soms is de reden voor de annulering nogal wazig waardoor ophef kan ontstaan.

David Guetta zegt optredens af

Dat is ook wat er is gebeurd in India. David Guetta zou op 12 januari eigenlijk moeten optreden in Bangalore, maar zegde deze show af vanwege omstandigheden waar hij schijnbaar zelf niks aan kon doen. Dit deelde hij mede via zijn sociale media kanalen en dat nieuws werd niet goed ontvangen door fans. Hij zij daarnaast ook dat de andere shows die gepland staan wel door zullen gaan. Helaas bleek dit nieuws niet meteen waar, want niet veel later zou ook zijn show in Mumbai zijn afgelast. Die show is echter wel gewoon doorgegaan. Zijn show bij Expo Nart die op zondag zou moeten gebeuren werd ook afgelast. Een aantal gigantische tegenvallers voor zijn Indiase fans dus.

LEES OOK: Eric Prydz dropt 2017 Club Tour-data

Reden voor afgelastingen onduidelijk

De redenen voor de afgelastingen zijn nogal onduidelijk. David heeft zelf gezegd dat hij er niks aan kon doen, maar dat zorgt er niet voor dat er geen commentaar volgt. Volgens de organisator van de show in Bangalore is de annulering het gevolg van een aantal incidenten die gebeurden op 31 december. Er werden toen veel meldingen gedaan van vernielingen en het vertrouwen dat de politie het in de hand zou kunnen houden is daardoor verkleind. Volgens de politie lag het echter niet aan vernielingen, maar was de organisator niet in staat om op tijd een vergunning te regelen. Hoe dan ook, de shows zijn afgelast en of deze in de toekomst worden ingehaald is nog een raadsel.

De show in Bangalore was bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. Hiermee wilde hij kansarme kinderen helpen door het geld aan Magic Bus te schenken. Deze non-profit organisatie helpt kinderen die in armoede opgroeien door ze naar school te laten gaan en levenservaringen bij te brengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws