Houselegendes DJ Dimitri en Quazar doen Luxor Live

Bart Remmers | 26 januari 2017
events

Helden zetten Arnhem nu zaterdag in vuur en vlam

Aanstaande zaterdag gaat Luxor Live terug naar de begindagen van de Nederlandse housescene met de dansavond House Party. Op de eerste editie draait DJ Dimitri en komt pionier Gert van Veen met zijn liveproject 25 Years of Quazar.

Afgelopen lente was het 25 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met Quazar. De Amsterdamse house- en technopioniers, die zojuist een eerste wereldhit hadden gescoord met ‘The Seven Stars’, maakten hun livedebuut tijdens de roemruchte Atmosphere-tour. 

Oorsprong in Chicago house en acid

De Quazar-sound vond zijn inspiratie in Chicago house en acid, Detroit-techno en de unieke, bruisende vibe van de eerste Hollandse houseparty’s – van de RoXY en Mazzo tot de illegale feesten in het Amsterdamse havengebied. Het was een sound die resoneerde met de hele wereld, zodat de Quazar releases populair werden bij internationale grootheden als Laurent Garnier, Sven Väth, Darren Emerson, Dave Angel, Colin Dale, Jeff Mills en andere Detroit-dj’s. 

Maar ook live groeide Quazar al snel uit tot een van de bijzonderste acts van de nieuwe scene, zoals de groep bewees in 1992 tijdens het legendarische House Of Unity in de Arnhemse Rijnhal.

Historische invloed DJ Dimitri

De historische invloed van DJ Dimitri op de Nederlandse housescene kan onmogelijk worden genegeerd. Dimitri Kneppers zijn muzikale carrière leest als een encyclopedie. Een house encyclopedie. Na meer dan 23 jaar 'plaatjes draaien' zou je deze DJ een ware veteraan kunnen noemen. Hij brengt het publiek in extase zoals Don Juan dat met de dames deed; niemand staat zo comfortabel achter de draaitafels als Dimitri. 

Ze worden bijgestaan door de DJ’s Kamil Zalewski en Mark Vibe, die van 1991 tot 1995 de resident DJ’s van de beruchte clubavond Club Looney waren. Wekelijks trokken zij vanuit het hele land vele honderden bezoekers naar Luxor in Arnhem. Clubavonden waar menig house liefhebber met weemoed aan terug denkt. In de kelder laat de 'next-generation' Ivy Knock & LEFI hun eigen licht schijnen op houseclassics met een all-night DJ set.

Kaarten zijn in de voorverkoop tegen gereduceerd tarief beschikbaar via www.luxorlive.nl. Mits niet uitverkocht kunnen er op de avond ook kaarten aan de deur gehaald worden.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws