De terugkeer van een legende: 25 jaar Thunderdome

Partyscene Redactie | 29 oktober 2017
events

Op de redactie van Partyscene houden we van hardcore. Het genre is in de loop der jaren behoorlijk door het slijk gehaald, maar fuck dat. Het is óók het enige genre wat Nederland ooit heeft voortgebracht. En dat genre bestaat 25 jaar, dus tijd voor een feest, toch?

25 jaar Thunderdome

Op dit weekend werd er een ode gebracht aan 25 jaar hardcore. Daarmee keert Thunderdome, het feest wat aan de basis stond van een complete jongerencultuur, terug na een afwezigheid van vijf jaar.

Thunderdome startte begin jaren '90 als een ambitieus idee van ID&T oprichters Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Het wordt wel gezien als één van de meest iconische merken uit de dance industrie en heeft inmiddels een cultstatus gekregen. Die status wordt onderstreept door de meer dan 2000 mensen die een tatoeage van Thunderdome dragen.

De laatste editie van Thunderdome dateert alweer van vijf jaar geleden. In de uitverkochte Amsterdam RAI kwamen toen ruim 20.000 liefhebbers van hardcore uit 37 landen bijeen voor wat destijds als laatste editie werd beschouwd. Maar de vraag naar Thunderdome is nooit verstomd. Al 25 jaar is het een katalysator van de nog steeds populaire hardcore muziek. En dat bleek dit weekend nogmaals.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws