10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

Wouter de Vink | 18 februari 2017
events

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

Met de terugkeer van Thunderdome gaat er een wens van veel hardcoreliefhebbers in vervulling. Dat vliegtuigje dat met een spandoek over Dominator heen vloog afgelopen zomer was dus geen broodje aap: Thunderdome is back in 2017! Na afscheid te hebben genomen op The Final Exam, mogen we op 28 oktober het 25-jarig bestaan vieren in de Jaarbeurs in Utrecht. Het mag wel duidelijk zijn dat we ontzettend blij zijn met comeback van het feest der feesten, dus hebben we 10 redenen waarom we allemaal blij zijn met Thunderdome bij elkaar verzameld!

1. The Wizard is back!

De Thunderdome-feesten zijn LEGEN... wait for it... DARY! Hier kende de hardcore - en vele andere stromingen - hun oorsprong. De festivals en feesten zoals we die nu kennen, zijn gevormd onder het toeziend oog van The Wizard. Niet voor niets lopen er honderden fanatiekelingen met een tattooage van dit symbool. Deze die hards mochten dan ook gratis naar The Final Exam vijf jaar geleden.

2. 'Er zijn veel feesten maar er is er geen een zoals Thunderdome...'

Op The Final Exam sprak deze hardcore filosoof deze grote woorden uit. Jezus, wat heeft deze kerel me toch een partij gelijk! Dat unieke Thunderdome sfeertje, al die soorten hardcore (waarvan de één nog harder is dan de ander) en vooral DE MENSEN die hier rondlopen. Dit feest is zo uniek dat het zelfs zijn eigen energiedrink had. Thunderdome is one of a kind.

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

3. 'Welcome to another edition of...'

Nog zoiets legendarisch aan dit feest. De shows die we vandaag de dag allemaal tegenkomen op festivals, die had Thunderdome al jaren geleden. De stem van Tina Turner die je elke editie weer welkom heette was meestal het begin van een dolle avond en groeide uit tot een traditie.

4. Naast een potje hakken is er nog zoveel meer te doen

Wie zegt dat er niet een hoop geleerd kan worden op een feestje? Op Thunderdome leer je godverdomme veel! Al die gesprekken met wildvreemde gabbers leveren namelijk een hoop gesprekstof op. Zo werd er tegen deze jongen gezegd dat de verslaggever een cursus Mindfoolness had gedaan...

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

5. Nergens kan je zo goed rondjes lopen als op Thunderdome

Rondjes, rondjes en nog eens rondjes. Weliswaar is het onderstaande fragment niet opgenomen op Thunderdome, maar toch is het koploper in rondjeslopen! Wie Thunderdome bezocht had aan het einde van de avond minstens 10 kilometer in de benen. Elk rondje is anders!

6. Er is niet normaal veel te vreten op Thunderdome

Al dat gabberen vraagt veel energie van je (vandaar de Thundertaste!) en dus moet je wel voldoende eten. Feesten op een lege maag gaat simpelweg gewoon niet! Daarom staan er honderdduizend voedselkraampjes op dit evenement. Ze hebben hier zelfs je lievelingseten...

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

7. THUUUUUUNDEEEEEERDOOOOOME!

Zeg je Thunderdome dan zeg je Opa Drokz. Gabber in hart en nieren, maar vooral voor eeuwig verbonden aan The Wizard. Drokz rockte niet alleen achter de draaitafels in The Tunnel of Terror, maar pakte ook regelmatig de microfoon erbij. En zo ontstond er (alweer) een unieke Thunderdome-traditie.

8. Rondlopen op Thunderdome is TOPSPORT!

Wij gabbers staan er om bekend dat we bewust omgaan met ons lichaam. Nouja, meestal dan. Zelfs in het weekend nemen we de tijd om aan ons lichaam te werken. De één fitnesst 5 keer in de week, de ander loopt alleen maar die rondjes van reden #5. En sommigen doen pilates.

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

9. Hardcore is leven, en hardcore...

'De mensen die denken dat wij mongolen zijn, zijn zelf een stelletje mongolen.' Deze knul werd wereldberoemd in Nederland sinds zijn interview met AT5. Maar wat blijkt nu zoveel jaren verder? Ook hij heeft gewoon GELIJK! Thunderdome leeft weer en dus moeten de meesten van jullie - je weet wie je bent - de woorden terugtrekken over deze jongen. Want ja: HARDCORE WILL NEVER DIE!

10 redenen waarom we allemaal blij zijn met de terugkeer van Thunderdome!

10. En dus komt Thunderdome terug... IS HET AL 28 OKTOBER!?

Er zijn eigenlijk wel 100 redenen waarom we blij zijn dat Thunderdome terug is. De wens van vele gabbers gaat aan het einde van het jaar dan eindelijk in vervulling en ook wij hebben 28 oktober met dikke vette strepen in onze agenda's omcirkeld. Met de comeback van dit legendarische feest, hoort ook een legendarische trailer. Wat hebben wij er toch zin in!

Begreep je nou werkelijk geen hol van dit artikel? Sla jezelf dan eens flink voor je hoofd nadat je dit filmpje van BuitenBeeld hebt bekeken. Ook al hebben we plaatjes van deze hilarische gebeurtenissen gemaakt, adviseren we je toch om hier eens goed te voor gaan zitten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws