Leftfield kondigt jubileumtour aan van debuutalbum

Ivo Mollemans | 22 februari 2017
events

De act die bekend staat onder de naam ‘Leftfield’ bracht al in 1995 debuutalbumLeftism’ uit. Sindsdien hebben ze al menig festival en concertzaal gezien. Hun muziek is te beschrijven als experimentele elektronische muziek. Ze maken van alles en zolang het goed klinkt gaan ze ongestoord door.

Leftfield komt met nieuwe tour

Leftfield is ooit opgericht door Neil Bames en Paul Daley, maar tegenwoordig leidt Neil het project alleen verder. De tour die hij nu gaat houden zal bestaan uit 5 shows en in de maand mei plaatsvinden. De steden waar Leftfield langsgaat zijn Bristol, Londen, Birmingham, Manchester en Glasgow. Tickets zijn vanaf 24 februari te koop.

LEES OOK: Krijg nou tieten! Zo klinkt Faithless' Insomnia op kinderspeelgoed!

Tijdens elke show zullen alle nummers van het debuutalbum gespeeld worden. Het geeft hiermee de Engelse fans een kans om de klassieke Leftfield-discografie opnieuw live te kunnen beleven. Het laatste album kwam uit in 2015 en momenteel zijn ze bezig met een album dat op 3 maart gaat verschijnen. De opnames voor dit album begonnen in de West Heath Garage studio’s gelegen in Londen. De reden dat zij juist deze plek hebben gekozen is weliswaar opzienbarend, maar het schijnt te werken voor Leftfield:

‘Andrew walked into some random pub and saw ‘English Tapas’ scrawled on the menu board. Underneath this beautiful coupling of words were its components, ‘half a scotch egg, cup of chips, pickle and a mini pork pie’ It says everything about this fucking place. It’s comedy, it’s make do, it’s ignorant and above all, it’s shit.’

Ook hun hedendaagse materiaal is net zo experimenteel als hun oude muziek. Die creativiteit komt goed tot uiting in de video van het nummer ‘Head And Shoulders’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws