Paul Oakenfold gaat draaien op de Mount Everest

Pieter Hiemstra | 3 maart 2017
events

Paul Oakenfold draait al een hele tijd mee. Zijn definitieve doorbraak beleefde hij in 1987 met zijn acid-house feesten in Engeland, geinspireerd na een vakantie in Ibiza. Dertig jaar later viert hij zijn jubileum met een tour genaamd GENERATIONS.

Feest op Mount Everest

Daarvoor reist hij zes verschillende continenten af, met een wel heel opmerkelijke locatie. Op meer dan vijf kilometer hoogte geeft hij een optreden in het basiskamp van de Mount Everest. Daarmee is hij de eerste dj die draait op de hoogste berg ter wereld. Andere locaties zijn Ibiza, Medellin en Austin. 

De Chinese Muur

Het is niet het eerste record dat Oakenfold achter zijn naam mag schrijven. Eerder was hij al de eerste die een optreden gaf op de Chinese Muur, The Hollywood Bowl en Madison Square Garden. Ook verzorgde hij muziek voor grote kaskrakers als The Matrix, Pirates of the Carribean en Planet of the Apes. Daarnaast werkte hij samen met artiesten als Ice Cube, Pharell Williams en Nelly Furtado

Voor de jongere generatie zegt de naam Paul Oakenfold misschien niet veel. Maar het blijft een grote naam in de wereldwijde dance scene. Hij heeft veel betekend voor de doorbraak van acid house in Europa. Later werd hij twee keer verkozen tot beste dj ter wereld volgens DJ Mag. Ook nu, anno 2017 speelt Oakenfold nog steeds een rol van betekenis. 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws